Android Lollipop’un kullanım oranları

android lollipop

Her ay Android tarafından yayınlanan istatistiklere bir yenisi daha eklendi. Android Lollipop 5 ve 5.1 sürümlerinin kullanım oranlarını merak ediyor musunuz? Detaylar haberimizde.

android-lollipop

Markalar, Android güncellemelerini neredeyse tamamladı. Android 5.0 ve Android 5.1 Lollipop sürümlerinin güncellemelerini destekleyen tüm cihazlar neredeyse aldı. Firmalar şimdiden Android 6.0 Marsmallow çalışmalarına başladı. Peki Android Lollipop güncellemesini piyasadaki cihazların ne kadarı alabildi?

Aşağıdaki ekran alıntısında Android sürümlerinin dağılımlarını görebilirsiniz. Android 5.0 Lollipop sürümü %15.9 oranın bir kullanıma sahip. Android 5.1 Lollipop ise %5.1’lik bir kullanıma sahip. Dolayısıyla Android Lollipop sürümü için toplamda %21’lik bir oran görünüyor. KitKat sürümünün ise yaklaşık olarak %40 seviyesinde olduğunu görüyoruz. Yavaş bir şekilde Lollipop’un kullanım oranı artmaya devam edecek ancak önümüzdeki aylarda Nexus cihazlar için Android 6.0 Marsmallow yayınlandığında bu tabloya bir satır daha eklenecek.

android-lollipop-kullanimi

Apple’ın iPhone 6s için satış beklentisi belli oldu!