Android kullanım oranları açıklandı! Android Pie listede yok!

Android 9.0 Pie alacak Nokia modelleri

Android kullanım oranları bugün açıklandı. Eylül ayına ait Android kullanım oranları pek iç açıcı görünmüyor. Listede Android 9.0 Pie sürümünün hala yer almaması ise çok düşündürücü. İşte güncel rakamlar!

Google her ay olduğu gibi bu ayda da güncel Android kullanım oranları ile karşımıza çıktı. Android Oreo’nun yükselişe geçtiği ancak liderliğin Nougat’ta bulunduğu kullanım oranlarında, Android 9.0 Pie sürümünün yer almaması içler acısı bir durum. Ağustos ayında Android Pie sürümünün yer almaması normal karşılanacakken, Eylül ayında bulunmaması Android cephesinin kara kara düşünmesine neden olabilir.

İşte Android kullanım oranları

Açıklamalara göre; Android Gingerbread yüzde 0.3, Android Ice Cream Sandwich yüzde 0.3, Android Jelly Bean yüzde 3.2, Android KitKat yüzde 7.8, Android Lollipop yüzde 18.3, Android Marshmallow yüzde 21.6, Android Nougat yüzde 29.3 ve Android Oreo yüzde 19.2 kullanım oranına sahip.

Android kullanım oranları

Android 9.0 Pie sürümünün yüzde 0.3’lük bir bölüme bile girememesi Google’ın yeni hamleler yapmasına neden olabilir. Tahminlerimize göre Android 9.0 Pie sürümü önümüzdeki aylarda yüzde 5’lik bölüme çok rahat bir şekilde girecek. Ancak buradaki tüm sorumluluğun 3. parti Android üreticilerinde olduğunu belirtelim.

LG V40 ThinQ hangi Android sürümü ile gelecek?

Bakalım Android telefon üretici devleri Android 9.0 Pie güncellemesini cihazlarına ne zaman vermeye başlayacak?