Android Dünyasının Başarılı İki Modeli iPhone 13 Pro Max’e Karşı

image3 1

Günümüzün gelişen teknoloji çağında, akıllı telefon kullanıcılarının en çok tercih ettiği iki işletim sistemi olarak Android ve iOS’u görüyoruz. Android işletim sistemi genel olarak Google tarafından tasarlanmakta ve günümüzde onlarca farklı firma tarafından akıllı telefonlarda kullanılmaktadır. Bununla birlikte iOS işletim sistemi ise Apple tarafından üretilmekte ve sadece Apple tarafından tasarlanan cihazlarda kullanılmaktadır.

İşletim sistemleri sadece cihazın ana işleyişini ve performansını etkilemekle kalmıyor, bununla birlikte cihazın bütün tasarımını ve kullanım kolaylıklarını da etkiliyor. Bu nedenle Android cihaz kullanıcıları genellikle kullandıkları cihazları değiştirirken yeni bir Android cihaz tercih ederken, iPhone kullanıcıları da yeni bir iPhone tercih ederek işletim sistemine bağlı kalıyor. Peki, günümüzün en üst düzey teknik detaylarını sunan Android dünyasının en başarılı telefon modelleri ile iPhone 13 Pro Max arasındaki teknik ve tasarım detayları nelerdir?

Poco X3 Pro

Poco X3 Pro, yüksek teknik detaylarının yanı sıra oldukça uygun fiyatları ile dikkatleri üzerine çekiyor. 6.67 inçlik geniş ekranı sayesinde kullanıcı deneyimini üst seviyelere çıkaran cihaz, 5160 mAh batarya kapasitesi ile oldukça uzun süreli kullanım avantajları sunuyor. Ekran kalitesini arttırmak ve ekranın çizilmeye karşı direncini arttırmak için cihaz ekranında Corning Gorilla Glass 6 teknolojisi kullanılıyor. Böylece cihazın taşıma sırasında ya da kullanım esnasında alacağı hafif darbeler, ekranda çizilmelere neden olmuyor.Android

Poco X3 Pro’nun en göze çarpan özellikleri arasında ise 2.96 GHz ARM Cortex-A76 ana işlemcisi yer alıyor. 8 çekirdekli işlemcisi sayesinde cihaz, en yüksek sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyan mobil uygulamaları bile kusursuz şekilde çalıştırabiliyor. Poco X3 Pro tarafından sunulan yüksek teknik detayların yanı sıra cihazın 3.000 TL civarındaki fiyat bandı da kullanıcıların ilgisini çekmeye yetiyor.

Oppo Find X2

Oppo Find X2, yüksek teknik detayları ve kullanıcılara sunduğu çeşitli kullanım avantajları ile günümüzde orta segment akıllı telefonların üst sıralarında yer alıyor. 6.7 inçlik geniş ekranı, Corning Gorilla Glass 6 teknolojisi ile korunuyor. Bununla birlikte cihaz ekranında kullanılan OLED teknolojisi ise cihazın ekran çözünürlüğünü ve renk kalitesini maksimum seviyelere çıkarıyor. Poco X3 Pro’dan farklı olarak 4200 mAh batarya kapasitesine sahip olan cihaz, yardımcı işlemcileri tarafından sunulan güç tasarrufu ile batarya kapasitesindeki farkı kapatabiliyor.Android

Oppo Find X2’nin en göze çarpan özellikleri arasında 48 MP’lik ana arka kamerası bulunuyor. Bokeh, Sony Exmor ve HDR gibi farklı birçok çekim teknolojilerini destekleyen cihaz bu sayede kullanıcılarına profesyonel fotoğrafçılık deneyimi sunuyor. 8 çekirdekli güçlü işlemcisinde ise 1 adet ana işlemcinin yanında 3 çekirdek ve 4 çekirdekli 2 adet yardımcı işlemci bulunuyor. Fiyat aralığı ise iPhone 13 Pro Max’in çok daha alt seviyelerinde yer alıyor.

iPhone 13 Pro Max

Apple’ın 2021 yılının son aylarında piyasaya çıkardığı akıllı telefon modeli olan iPhone 13 Pro Max, iOS kullanıcılarının vazgeçemeyeceği çeşitli kullanım avantajları ile geliyor. Yeni geliştirilen cihazın 6.7 inçlik geniş ekranı, OLED teknolojisi ile çok daha net ve canlı renkler oluşmasını sağlıyor. Ekranın çizilmeye karşı direncini artırmak için ise seramik takviyeli cam teknolojisi kullanılıyor.image2 1

iOS işletim sisteminin en büyük avantajlarından birisi olan düşük işlemci ihtiyacının tüm avantajlarını, iPhone 13 Pro Max’de de görmek mümkün. iPhone 13 Pro Max, 6 çekirdekli işlemcisi ile günümüzün sınırlarını zorlayabiliyor. 3 adet 12 MP’lik arka kameranın bulunduğu arka panel tasarımı hem cihazın şıklığını tamamlıyor hem de 4K’ya kadar HDR video çekimi yapılmasına imkan sağlıyor. Üst segment akıllı telefonların başında yer alan iPhone 13 Pro Max, yaklaşık olarak 18 bin TL civarında satışa sunuluyor.

Android 12 şimdi Pixel telefonlara yayılıyor!