Android çok sayıda gereksiz veri topluyor!

android maskotu

Dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olan MIT, Android hakkında yaptığı bir araştırmanın sonuçlarını yayınlandı. MIT’e göre Android uygulamaları çok sayıda gereksiz veri topluyor. Detayları haberimizde.

android-maskotu

ABD’nin ve dünyanın en saygıdeğer üniversitelerinden biri olan MIT, Android üzerine geniş çaplı bir araştırma yaptı. Araştırma, kullanıcı bilgilerini esas alarak uygulamaların topladığı veriler üzerine yapıldı. Google Play Store’daki en popüler 500 uygulamayı inceleyen MIT, çarpıcı sonuçlara ulaştı. Android camiası için sonuçlar üzücü.

MIT’nin yayınladığı makaleye göre popüler uygulamalar arasında yapılan araştırmaya göre uygulamaların neredeyse hepsi çok sayıda gereksiz bilgi topluyor. Çok az sayıda uygulama sadece kendisini ilgilendiren verilerle yetiniyor. Geri kalan hepsi, farklı uygulamaların konusu olabilecek bilgileri topluyor.

Bu şaşılacak bir şey değil. Zaten Android işletim sisteminde uygulamaların istediği izinler uzun zamandır yerli yersiz olabiliyordu. Ancak burada asıl dikkat çeken nokta, bu kadar çok verinin toplanması telefonu yavaşlatıyor. Araştırmada bizim dikkatimizi çeken nokta bu oldu. Akıllı telefonların performansları artarken, gereksiz veriler toplanarak bu performansın kullanılması ve pil ömrünün kısalması can sıkıcı sorunlar.

Kullanıcıların da bu durumu test etmelerinin bir yolu var aslında. İnternet bağlantınızı bir süre kapatarak uygulamaları o şekilde kullanmak istediğinizde, telefona göre değişmekle birlikte ufak bir performans artışı hissetmeniz mümkün. Bu durumun en bariz örneğini bu şekilde görebiliriz.

Akıllı tayt Smart Leggings bağış bekliyor!