SoundHound’dan Yeni Sesli Asistan: Hound

soundhound sesli asistan

Popüler şarkı tanıma uygulaması SoundHound, akıllı telefonlar için geliştirdiği yeni sesli asistan uygulaması Hound’u duyurdu. Hound şimdilik Android için yayınlandı, detayları haberimizde.

hound-sesli-asistan-duyuruldu

Apple tarafında Siri, Android tarafında Google Now ve Microsoft tarafında ise Cortana sesli asistanlar son günlerde sıkça gündeme gelmeye başladı. Konuşarak çeşitli işlemleri yapabildiğiniz sesli asistanlara bir yenisi daha eklendi. SoundHound isimli şarkı/müzik tanıma uygulaması, Hound adını verdiği sesli asistan uygulamasını duyurdu. Şimdilik sadece Android işletim sistemi için Google Play Store’da yerini alan Hound, önümüzdeki günlerde iOS için App Store’da yerini alacak. Beta sürümü yayınlanan Hound sesli asistanın bir de tanıtım videosu yayınlandı.

Hava durumu, navigasyon ile yol tarifi, adres sorgulama, telefon görüşmesi yapma, internet aramaları, haber arama, görsel arama, müzik arama, alarm ve hatırlatıcı ayarları, kredi hesaplama, uçuş saatleri ve otel arama gibi zengin özellikler sunan Hound ücretsiz olarak Google Play Store’dan indirilebiliyor. Henüz Beta aşamasında olduğunu ve bazı hatalar içerebileceğini hatırlatalım. Ayrıca Hound isimli sesli asistan şimdilik sadece İngilizce desteği sunuyor. 11 MB boyutundaki uygulamayı kullanmak için internet bağlantısı ve Android 4.0 sürümüne sahip bir Android cihaz gerekiyor. Tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Google’a Satın Alma Tuşu Geliyor!