Googlebot artık Nexus 5X taklidi yapacak!

googlebot nexus

Googlebot yazılımında yapılan ufak bir değişiklik, Google ile Apple arasındaki uçurumu biraz daha derinleştirdi. Googlebot artık iPhone adını kullanmayacak.

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google, internette yer alan tüm sayfaların %99’unu düzenli olarak tarıyor. “Bot” olarak bilinen bu yazılım “örümcek” şeklinde de tanımlanabiliyor ancak tam adı Googlebot. İnternet sitelerindeki güncellemelerin Google sonuçlarına taşınmasına, indekslenmesine yarayan bu araç artık iPhone adını kullanmayacak.

Googlebot iOS’tan Android’e geçiyor!

İnternet sitelerini tıpkı gerçek bir ziyaretçi gibi tarayan bu özel yazılım, internet sitesi sahipleri tarafından iOS 8.3 işletim sistemi kullanan bir iPhone olarak görülüyordu. Yani gizlenerek ziyaret ediyordu. Yazılımın gizlenirken kullandığı isim değişiyor.

Google Webmaster Araçları’nın resmi blog sayfasında paylaşılan bilgiye göre, Googlebot artık Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemine sahip bir LG Nexus 5X akıllı telefon gibi davranacak. Yani internet sitesi sahipleri, Googlebot’u Nexus 5X ile internette gezinen bir kişi gibi görüntüleyecek. Bu değişiklik 18 Nisan tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Mobil internet kullanımında iOS işletim sisteminin tarayıcısı %33, Android işletim sisteminin varsayılan tarayıcısı olan Chrome ise %43’lük bir paya sahip. Dolayısıyla yapılacak olan bu değişikliğin sebebi kullanıcı sayısında yatıyor. Diğer yandan HTML5 gibi yeni yeni yaygınlaşan daha güncel sistemler artık Google’ın kendi mobil işletim sistemi Android’in gözünden taranacak.

Galaxy S6’nın TouchWiz arayüzü Marshmallow ile nasıl değişecek?