Android 6.0 Marsmallow uygulama izinleri

android 6 marsmallow uygulama izinleri 1

#İŞBİRLİĞİ

Kullanıcıların Android işletim sistemi konusundaki en büyük şikayeti olan uygulama güvenliği konusunda önemli bir iyileştirme yapılıyor. Googe I/O 2015’te duyurulan Android M sürümünün böyle bir özelliğe sahip olacağı ilk günden beri biliniyordu ancak detaylar yeni yeni ortaya çıkmaya başladı.

android-6-marsmallow-uygulama-izinleri-1

Mobil uygulamalar günümüzün vazgeçilmezi haline geldi. Ancak güvenlik oldukça önemli. Android işletim sisteminin en büyük sorunu olan uygulama izinleri konusunda önemli bir adım atılıyor. Android 6.0 Marsmallow sürümüyle birlikte artık yeni bir uygulama izinleri sistemi kullanılacak. Bu sistemde uygulamaların kullanmak istediği izinler ayrıştırılacak ve kullanıcı rahatsız olduğu bir izni kapatabilecek. Hep verilen bir örnektir Google Play Store’dan bir müzik uygulaması indirdiğinizi varsayalım. Ancak bu uygulama izinler kısmında sizin rehberinize erişiyor. Verilerini sizden izinsiz kullanmak istiyor. İşte artık böyle sorunlar ortadan kalkacak.

İlerleyen sayfalarda Android 6.0 Marsmallow sürümünün uygulama izinleri arayüzünü ve detaylarını görebilirsiniz. Bu ekran görüntüleri Android 6.0 Marsmallow’un 3. geliştirici sürümünde yer alıyor. Android M tamamen hazır olduğunda bu güncellemeyi alan tüm akıllı telefonlarda bu yeni özellik yer alacak.

Şimdi sorumuza gelelim. Yapılacak olan bu yenilikle sizce Android, iOS kullanıcılarını kendine çekebilir mi? Cevabınızı yorumlar bölümünde bekliyoruz.