Samsung One UI ile batarya ömrü artıyor!

One UI 1

Samsung One UI arayüzü ile batarya konusunda çok önemli bir adım atılıyor. Samsung One UI sayesinde batarya performansında gözle görünür bir atış sağlanacak. İşte detaylar.

Samsung’un geçtiğimiz ay tanıttığı yeni arayüzü One UI hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Şimdilik Beta aşamasında olan ve Android 9.0 Pie güncellemesi ile ilk olarak Galaxy S9, Galaxy S9+ ve Galaxy Note 9 modellerine sunulacak olan bu arayüz, daha sonra diğer modellere de gelecek.

Geçtiğimiz gün One UI için video yayınlayan Samsung, bugün de One UI ile gelecek olan Adaptive Battery özelliğinden bahsetti.

Samsung One UI ile batarya tüketimi azalıyor

One UI Adaptive Battery özelliği bildiğimiz düşük güç modları gibi çalışmayacak. One UI Adaptive Battery özelliği arkaplandaki uygulamaları kullanım sıranıza göre otomatik olarak durduracak, RAM ve GPU tüketimini sınırlayacak ve sistemde bazı değişiklikler yapabilecek.

Huawei Mate 20 Pro, OnePlus 6T McLaren Edition, OnePlus 6T, Oppo Find X ve Galaxy Note 9 hızlı şarj testinde!

Örnek vermek gerekirse standart düşük güç modu modları ile 30 dakika daha fazla giden şarj bu arayüzün yeni özelliği ile 1 saatten fazla daha kullanım süresi sunabilecek. Kulağa oldukça hoş gelen bu özelliğin 2019’un ilk çeyreği içerisinde One UI ile sunulması bekleniyor.

Samsung One UI