Android 13’ün yeni özelliği sizi de cezbedecek

Android 13 yeni detayları

Yakın zamanda tanıtılması beklenen Android 13, içerdiği bazı yeni özellikler sayesinde kullanıcılara “oh be” dedirtecek.

Android 13‘ün yeni özelliği sizi de cezbedecek! Google’ın uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ve artık nihayet çalışmalarında sona geldiği yeni Android sürümünün tanıtılmasına oldukça kısa bir süre kaldı. Bununla birlikte halen Android 13’ün birçok özelliği bilinmiyor. Neyse ki duyum hesapları var da, popüler mobil işletim sisteminin yeni sürümünü keşfedebilmek için, illa da tanıtım tarihini beklemek zorunda kalmıyoruz.

Google’a yakın kaynaklardan gelen yeni bilgiler de, işte Android 13 hakkında kullanıcılarını oldukça sevindirecek yeni özellikleri müjdeliyor. Örneğin; yeni işletim sisteminde pili adeta sömüren ve telefonun şarjının olması gerektiğinden çok daha hızlı bitmesine neden olan uygulamalar tespit edilerek bildirim vasıtasıyla haberdar verilecek.

Google Android uygulaması arama geçmişiyle ilgili yeni özellik getirdi

Android 13’ün yeni özelliği sizi de cezbedecek

Bunun için kriterse son 24 saat. Yani eğer telefonunuzda son 24 saat içerisinde bir uygulama olağan dışı şekilde pilinizi kullandıysa, Android 13 bunu tespit ederek üst barda yer alan bildirim çubuğu vasıtasıyla sizi haberdar edecek. Üstelik bu özellik, Android 13’den önce kodlanmış olsun olmasın bütün uygulamalar için geçerli olacak.

Hepsi bu kadar da değil. Yeni sürümle birlikte gelen bir diğer özellik ise, uygulamaların kullanım ömrü. Yani eğer yine son 24 saat içerisinde en az 20 saat boyunca çalışmış bir uygulama varsa, sistem yine bunu da tespit ederek kullanıcıyı haberdar edecek. Bu sayede gereksiz yere arka planda çalışan ve hem pil hem de performans değerlerini olumsuz etkileyen uygulamalar tespit edilerek önlem alınabilecek.

Yeni güncelleme Macbook’ları bozuyor mu?