Yeni güncelleme Macbook’ları bozuyor mu?

Apple MacBook Air yolda! 13 inç Mini LED ekranla geliyor

Macbook kullanıcıları arasında heyecana sebep olan yeni sürüm, zannedildiği kadar masum olmayabilir!

Yeni güncelleme Macbook’ları bozuyor mu? Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Apple, her zaman için ürünlerine verdiği hem yazılım hem de donanım desteğiyle bilinir. Zaten Apple’ın bir teknoloji şirketi için kısa sayılabilecek bir sürede sıradan bir şirketten bir dünya devine dönüşmesinin en büyük sırrı da bu özelliğidir. İşte Amerikalı teknoloji devi, geçtiğimiz hafta bu yönünü bir kez daha göstererek 14 Mart 2022 tarihi itibariyle Mac kullanıcıları için yeni bir güncelleme paketi servis etti.

macOS 12.3 isimli bu yeni sürüm ile birlikte gelen birçok yenilik, Mac kullanıcılarını bir hayli heyecanlandırdı. Çünkü bu güncelleme paketi oldukça önemli yenilikler barındırıyor. Örneğin Evrensel Kontrol adı verilen bir yenilik sayesinde, iPad kullanıcıları artık harici mouse ve klavye ihtiyacı duymayacak çünkü bu ihtiyaçları için Mac cihazının kendisini kullanabilecekler.

Apple yeni MacBook Pro yongaları M1 Pro ve M1 Max olarak adlandırılabilir

Yeni güncelleme Macbook’ları bozuyor mu?

İşte sadece bu özellik bile Mac kullanıcılarının hızlıca macOS 12.3’e geçmesini sağlamaya yetmiş gibi görünüyor. Çünkü dünya genelinde milyonlarca Mac kullanıcısının bu güncellemeyi aldığına dair bilgiler geliyor. Bununla birlikte, Apple Developer Forums’da açılan bir başlık, bu sürümün oldukça sıkıntılı bir açığının olduğunu gösteriyor.

İlk olarak bir kullanıcı tarafından açılan başlıkta belirttiği daha sonra ise onlarca kişinin başına geldiğini iddia ettiği olaya göre, yeni sürüm özellikle anakart değişikliği yaşamış Mac’leri bozuyor ve çökmesine neden oluyor. İşin kötü yanı bu çökme işlemi standart bir formatla çözülemiyor ve harici bir Mac üzerinden müdahale edilmesi gerekiyor.

Bu iddiayı destekleyen kullanıcıların sayısı günden güne artarken, Apple bu konu hakkında şimdilik bir açıklama yapmış değil.

Google Android uygulaması arama geçmişiyle ilgili yeni özellik getirdi