Android 13’ün tanıtım tarihi belli oldu

Chrome Android, web bağlantılarını önizlemeye sunacak!

Milyonlarca Android kullanıcısının merakla beklediği gün nihayet gelip çattı. İşte dünyanın en popüler mobil işletim sisteminin yeni sürümünün çıkış tarihi.

Android 13’ün tanıtım tarihi belli oldu! Akıllı telefon denilince akla gelen ilk şey işletim sistemidir. Her ne kadar bu alanda bugüne kadar pek çok farklı rakip var olmaya çalışsa da, şu an akıllı telefon dünyasında Android ve iOS hegemonyasının olduğu bir gerçek. Hangi işletim sisteminin daha başarılı olduğu ya da hangisinin daha popüler olduğu tamamen muallak bir konu. O yüzden bu tartışmaları bir kenara bırakıyor ve dünyanın en çok kullanılan iki mobil işletim sisteminden biri olan Android’in yeni sürümü hakkındaki flaş gelişmeye geçiyoruz.

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Google tarafından geliştirilen Android’in yeni sürümü olması beklenen Android 13, 11-12 Mayıs 2022 tarihinde resmen tanıtılacak. Bu tarihi nereden biliyoruz diye merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım, tabi ki Google’dan.

Android 13 yeni detayları

Android 13’ün tanıtım tarihi belli oldu

Teknoloji devi her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Google I/O etkinliğinin bu yıl 11-12 Mayıs tarihlerinde olacağını ve Android 13’ün de bu etkinlikte resmen tanıtılacağını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada ayrıca etkinliğin internet üzerinden canlı olarak takip edilebileceğini, bununla birlikte etkinliğe katılacak kişilerin sadece şirket çalışanları ve şirketin üst düzey ortaklarının temsilcileri olacağı belirtildi.

Hatırlanacağı üzere Google, 2021 yılında gerçekleştirdiği Google I/O etkinliğini tamamen çevrimiçi olarak düzenlemiş, 2020 yılında gerçekleşmesi planlanan etkinliği ise koronavirüs salgını nedeniyle iptal etmişti.

Huawei Whole House Smart Host ortaya çıktı