AMD Foss sürücülerini duyurdu!

foss driver

AMD yeni sürücülerini duyurdu. Bu sürücü yazılımının ismi Foss Driver. Konuyla ilgili detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Foss Driver; oyunlarda yaşanan çökme problemleri ve video bellek problemlerinin de önüne geçiyor. Ekran kartındaki tüm belleklerin kapasitesinden yeni sürücü ile bundan böyle yararlanmış olacağız.

Özellikle AMD kullananlar uzun zamandan beri sorun yaşıyordu. En çok sorun Linux platformunda yaşanıyordu. Oyun oynarken yaşanan bellek yüklenmesi ve tarayıcıda tam ekrandayken; tarayıcı ekranının aniden küçülmesi ciddi bir sorun olarak kullanıcıların karşısına çıkıyordu.

foss driver

Konuyla ilgili kullanıcıların şikâyetleri AMD Topluluk Formuna kadar ulaştı. AMD konuyla ilgili olarak: “Uzun zamandan beri kullanıcılarımızdan ekran kartı ile ilgili olarak şikâyetler alıyorduk.

Bu şikâyetlerin kaynağını araştırdık ve çözüm yolunu da bulduk. Linux Kullanıcıları artık yeni Foss sürücüleri ile Open GL çökme problemi yaşamayacak” şeklinde konuştu. AMD’nin Foss Driver’ı; sadece Linux ile uyumlu. Foss Driver’ı, AMD’nin sitesine gidip indirebilirsiniz.

Kickstarter o paranın peşine düştü!