AMD 3D V-Cache ile yüksek performanslı CPU portföyünü genişletiyor

AMD 3D V-Cache

AMD 3D V-Cache teknolojisine sahip 3. Nesil AMD EPYC işlemciler yüksek performanslı CPU portföyünü genişletiyor.

AMD, dünyanın ilk veri merkezi CPU’su, eski kod adı “Milan-X” olan AMD 3D V-Cache teknolojisine sahip 3. Nesil AMD EPYC işlemcilerinin genel kullanıma sunulduğunu duyurdu. Teknik bilgi işlem için en yüksek performanslı x86 sunucu CPU’ları olan bu yeni işlemciler, endüstrinin en büyük L3 önbelleğini, lider paketleme yeniliğini ve modern güvenlik özelliklerini sunuyor.

AMD 3D V-Cache teknolojisine sahip 3. Nesil AMD EPYC işlemcileri için yayınlanan tanıtım videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

AMD 3D V-Cache teknolojisine sahip 3. Nesil AMD EPYC işlemcilerin özellikleri şu şekilde;

  • Hesaplamalı akışkanlar dinamiği (CFD), sonlu eleman analizi (FEA), elektronik tasarım otomasyonu (EDA) ve yapısal analiz gibi teknik bilgi işlem iş yükleri için etkileyici performans sunan endüstrinin en büyük L3 önbelleği.
  • Teknik bilgi işlem iş yüklerinde olağanüstü liderlik performansı:
    • EDA – 16 çekirdekli AMD EPYC 7373X CPU, EPYC 73F3 CPU ile karşılaştırıldığında Synopsys VCS™ üzerinde yüzde 66’ya kadar daha hızlı simülasyon sağlayabilir.
    • FEA – 64 çekirdekli AMD EPYC 7773X işlemci, Altair Radioss simülasyon uygulamalarında rakiplerin en iyi yığın işlemcisine kıyasla ortalama yüzde 44 daha fazla performans sağlayabilir.
    • CFD – 32 çekirdekli AMD EPYC 7573X işlemci, Ansys CFX çalıştırırken, karşılaştırılabilir bir 32 çekirdekli sayı işlemcisine kıyasla günde ortalama yüzde 88 daha fazla CFD sorununu çözebilir.
  • Çok çeşitli büyük OEM’ler, ODM’ler, SI’ler, ISV’ler ve buluttan gelen çözümlerle sektör çapında ekosistem desteği
    • Microsoft Azure HBv3 VM’leri, Azure HPC platformuna şimdiye kadarki en hızlı eklenen eklentidir.
    • Micron, veri merkezlerinde yığınsız 3. Nesil EPYC’ye kıyasla seçili EDA iş yüklerinde şimdiden %40’lık bir artış sağlamıştır.

AMD Hakkında
AMD, 50 yılı aşkın süredir yüksek performanslı bilgi işlem, grafik ve görselleştirme teknolojilerinde yeniliklere öncülük ediyor. Milyarlarca insan, önde gelen Fortune 500 işletmeleri ve dünyanın dört bir yanındaki bilimsel araştırma kurumları, yaşama, çalışma ve oyun oynama biçimlerini geliştirmek için her gün AMD teknolojilerine güveniyor. AMD çalışanları mümkün olanın sınırlarını zorlayan, liderlik için yüksek performanslı ve uyarlanabilir ürünler geliştirmeye odaklanmıştır.

Brezilya sadece iki gün sonra Telegram yasağını geri al