Brezilya sadece iki gün sonra Telegram yasağını geri aldı

Brezilya sadece iki gün sonra Telegram yasağını geri aldı

Brezilya Yüksek Mahkemesi’ndeki bir yargıç, emirleri dikkate almadığı için mesajlaşma uygulamasını engelledikten iki gün sonra Telegram yasağını geri aldı. İşte tüm detaylar.

Telegram CEO’su Pavel Durov, konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Durov Cuma günü Telegram’da, “Şubat ayı sonlarında daha önceki bir mahkeme kararına uyduk. Mahkemenin taleplerine yönelik bir e-posta yayınladık. Maalesef yanıtımız kaybolmuş olmalı, çünkü Mahkeme bize ulaşmak için daha sonraki girişimlerde eski genel amaçlı e-posta adresini kullandı. Sonuç olarak, Mart ayının başlarında, Brezilya genelinde uygulamamızı yayından kaldırma talebi içeren kararı göremedik. Neyse ki, maili şimdi bulduk ve işledik, bugün Mahkemeye başka bir rapor sunduk” ifadelerini kullandı.

Brezilya sadece iki gün sonra Telegram yasağını geri aldı

Durov, Telegram’ın Brezilya’da bir temsilci atayacağını ve talepleri daha hızlı ele alabilmesi için bir çerçeve oluşturacağını da sözlerine ekledi. The New York Times’a göre Telegram, Başkan Jair Bolsonaro’nun kanalında yayınlanan gizli bilgileri kaldırarak ve yanlış bilgi yaydığı iddia edilen bir Bolsonaro destekçisinin hesaplarını silerek mahkemenin taleplerine uydu. Mahkeme daha sonra yasağı kaldırdı. Uygulamanın sadece bir gün yasaklanmış olarak kalması platforma önemli bir kayıp yaşatmadı. Ancak olayın basit bir yanlış e-posta kullanımı ile buralara kadar gelmesi oldukça ilgi çekici. Böylesi önemli bir konuda yanlış e posta kullanımı nasıl gerçekleşmiş anlamak zor. Neyse ki kısa sürede bu problem çözümlendi.

Google Android uygulaması arama geçmişiyle ilgili yeni özellik getirdi