AMD Radeon RX 7600 XT Türkiye’de satışa çıkıyor

Radeon RX 7600

AMD’nin ilk kez Ocak ayı başında CES 2024’te duyurduğu en son ekran kartı AMD Radeon RX 7600 XT Türkiye’de satışa çıkıyor. Yüksek performanslı, zengin özelliklere sahip Radeon RX 7600 XT, zorlu oyunlar ve içerik programlarına güç katmak için tasarlandı.

16 GB VRAM özelliğine sahip, yüksek performanslı AMD RDNA 3 bilgi işlem birimleri, gelişmiş yapay zeka teknolojisi ve ışın izleme hızlandırıcıları (dedicated raytracing accelerators) ile Radeon RX 7600 XT ekran kartı, 1080p’de akıcı, hızlı ve etkileyici bir oyun deneyimi sunuyor. Bununla birlikte yeni nesil yapay zeka ve içerik oluşturma projelerinde de kullanıcıların yaratıcılığını serbest bırakıyor.

Radeon RX 7600

Yeni Radeon RX 7600 XT’nin temel özellikleri:

  • Binlerce Oyunda Daha Yüksek FPS Değeri– Bugün piyasaya sürülen yeni AMD Yazılımı: Adrenalin Edition sürücüsünde mevcut olan AMD Fluid Motion Frames (AFMF) frame oluşturma teknolojisi, performansta büyük bir artış ve akıcı bir oyun deneyimi sunmak için FPS değerini arttırır.
  • Daha Çok Performans Artık Mümkün– AMD HYPR-RX teknolojisi, performance-stacking etkisi elde etmek için AMD Fluid Motion Frames, AMD Radeon Super Resolution ve AMD Radeon Boost teknolojilerinin eş zamanlı birlikte çalışmasını yönetir.
  • Ultra-High Definition Encoding– Kodlama/kod çözme (encode/decode) medya motoru, full AV1 kodlama/kod çözme desteği, geniş renk gamı ​​ve yüksek dinamik aralık (high-dynamic range) geliştirmeleriyle yeni multimedya deneyimlerini kullanıma sunuyor.
  • New Levels of Immersion– AMD Radiance Display Engine, ultra yüksek çözünürlükler ve yüksek yenileme hızları için yeni nesil DisplayPort 2.1 ve HDMI 2.1a tabanlı ekranlara destek sağlar.

AMD bugün ayrıca AMD Yazılımı: Adrenalin Edition 24.1.1’i de piyasaya sürüyor. Yeni sürücü herhangi bir DirectX 11 ve 12 oyununa çerçeve oluşturma teknolojisi ekleyerek daha akıcı bir oyun deneyimi için FPS’yi %97’ye kadar artıran AMD Fluid Motion Frames teknolojisini içinde barındırır. Bugünkü lansman aynı zamanda yeni Video Upscaling teknolojisini; içeriğe duyarlı ML metin algılama desteğini (Content Adaptive ML text detection support) ve AV1, HEVC, AVC ve OBS kodlama (encode) kalite iyileştirmelerini ve fazlasını sunuyor. Oyuncuların indirebileceği yeni sürücüyü linkte bulabilirsiniz.

BBC Earth ile Tarihin ve Vahşi Doğanın Derinlerine Yolculuk