Xperia XZ2 Premium Türkiye’ye ne zaman gelecek? İşte yanıtı!

xperia xz2 premium 2

Sony’nin Nisan ayının sonlarına doğru tanıttığı amiral gemisi modeli Xperia XZ2 Premium, bölgesel bazda satışa sunulmaya başladı. Peki bu telefon ülkemizde ne zaman satışa çıkacak? İşte yanıtı.

Hatırlanacağı üzere Sony, Nisan ayında sessiz sedasız bir şekilde Xpeira XZ2 Premium modelini tanıtmıştı. Akıllı telefon pazarının köklü isimlerinden biri olan Sony, geçtiğimiz ay itibariyle XZ2 Premium’u bölgesel olarak satışa sunmaya başladı. İlk olarak Japonya’da satışa sunulan telefonun, ardından Asya ve Amerika’da kullanıcılara ulaştırılacağı belirtilmişti. Nitekim sonunda Avrupa için de çıkış tarihi netleşti.

Xperia XZ2 Premium, Eylül ayında geliyor

Genel olarak pek çok firma, ülkemizdeki satış tarihini de Avrupa’yla birlikte planlıyor. Yani bir telefonun Avrupa’da satışa sunulmasıyla, Türkiye’de satışa sunulması genel olarak aynı periyotta oluyor. Muhtemelen Xperia XZ2 Premium için de çarklar bu şekilde işleyecektir.

Ortaya çıkan son bilgilere göre Sony, Nisan ayında tanıttığı amiral gemisi modelini Avrupa’da Eylül ayında görücüye çıkarmayı planlıyor.

İşin ilginç yanı ise 30 Ağustos’ta gerçekleşecek olan IFA 2018 kapsamında, Sony’nin yeni bir telefon tanıtabileceği gerçeği. Dolayısıyla biri satışa çıkmadan, daha üst model bir cihaz tanıtılmış olacak.

Elbette henüz kesinleşmiş bir duyurunun olmadığını da belirtmek gerekiyor. Fakat Sony, 30 Ağustos’ta yani IFA’dan 1 gün önce basın konferansı düzenleyeceğini açıklamıştı. Muhtemelen bu konferans da boş geçmeyecektir.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Şimdilik oldukça sınırlı bir bölgede satışa sunulmuş olan XZ2 Premium’un fiyatı satıldığı ülkeye göre 850 dolar ile 1000 dolar arasında değişiyor.

Half Life 3 Gamescom’da duyurulabilir