Sony Xperia XZ2 işte böyle görünecek!

sony

Sıklıkla dile getirdiğimiz üzere, 2017 akıllı telefonlar açısından çok önemli bir yıldı. Çünkü 2017 ile birlikte, akıllı telefonların tasarım çizgisinde önemli değişmeler meydana geldi. Pek çok üretici, kalın, itici ve çirkin çerçeveleri bir kenara bırakarak, ince, şık ve zarif görünen çerçevesiz tasarım çizgisine geçiş yaptı. Tabi ki birkaç üretici hariç. Örneğin Sony, 2017’de satışa sunduğu 2 amiral gemisi modelinde de klasik tasarım anlayışını değiştirmedi. Fakat 2018’de çıkacak olan Xperia XZ2 ile Japon kökenli üreticinin bu inadından vaz geçmesi bekleniyor.

Xperia XZ2 ince çerçeveleri ile dikkat çekecek

Açıkçası, 2017’nin Sony açısından pek de verimli geçmediğini söylesek çok yanılmış olmayız. Zira sektördeki rakipleri geç de olsa trende ayak uydururken, Sony klasik tasarım anlayışında ısrar etmeyi sürdürdü. Sonuç olarak da zaten az olan pazar payını iyice dibe vurdurdu.

Fakat görünen o ki Sony’de sonunda ısrarcı olduğu bu tasarım anlayışından vazgeçiyor. Zira sızdırılan bilgilere göre 2018’de çıkacak olan Xperia XZ2 çok daha modern bir görünüme sahip olacak. Sızdırılan Xperia XZ2 görseline aşağıdan göz atabilirsiniz.

xperia xz2

Sony’nin yeni tasarım çizgisinde kısmen de olsa ince çerçevelerin mevcut olduğunu görüyoruz. Yani iPhone X’te olduğu gibi uçtan uca ekran söz konusu değil. Fakat yine de bu tasarım anlayışının, klasik Xperia tasarım çizgisine nazaran çok daha şık olduğunu söylemek gerekiyor.

Yeni Galaxy S9 görselleri sızdırıldı