Xperia XZ2 Premium, en ağırı olacak

xperia xz2 premium

Sony kısa süre önce tanıttığı yeni amiral gemisi modelini yavaş yavaş satışa sunmaya hazırlanıyor. Xperia XZ2 Premium, fiyatı ve özellikleriyle olduğu kadar, ağırlığıyla da tartışma konusu olmuş durumda.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Sony, şu aralar pek de parlak bir grafik çizmiyor. Hatırlanacağı üzere son olarak Japon teknoloji devinin bazı ülkelerden çekileceği ortaya çıkmıştı. Nitekim Türkiye de Sony Mobile’ın çekilmeyi düşündüğü pazarlar arasında yer alıyor.

Elbette Sony’nin satış anlamında çuvalladığı tek ülke Türkiye değil. Global pazar verilerine de baktığımızda, Xperia modellerinin pek fazla satmadığını görebiliyoruz. Bu durumun iki temel nedeni mevcut. Birincisi Sony’nin katı fiyat politikası, ikincisi ise çağa ayak uyduramayan tasarım çizgisi.

Keza Sony’nin kısa süre önce sessiz sedasız tanıttığı ve önümüzdeki günlerde satışa sunacağı yeni amiral gemisi modeli Xperia XZ2 Premium da bu iki kriterden mustarip.

ABD’de 999 dolar gibi oldukça uçuk bir fiyattan satışa sunulacak olan telefon, sahip olduğu kalın çerçeveleri ile klasik tasarımını koruyacak.

Xperia XZ2 Premium, ağırlığıyla dikkat çekiyor

Fakat hepsi bununla da sınırlı değil. Xperia XZ2 Premium, aynı zamanda en ağır amiral gemisi modeli olma özelliğine de sahip. Çünkü telefonun ağırlığı tam 232 gram.

Hali hazırda satışta olan pek çok modelin 200 gramın altında bir ağırlığa sahip olduğunu hesaba katarsak, XZ2 Premium’un gerçek anlamda ağır olduğunu söyleyebiliriz.

Kısacası telefonun kaba tasarımı, ağırlığına da yansımış durumda. Bu arada dip not olarak belirtelim. Xperia XZ2 Premium’da öyle devasa bir batarya bulunmuyor. Telefonun bataryası 3540 mAh. Bundan çok daha fazlasına sahip olup, XZ2 Premium’dan çok daha hafif olan modellerin olduğunu belirtmekte yarar var.

Yeni Redmi 6A satışa sunuluyor