Amazon Türkiye verileri tehlikeye girebilir: İşte merak edilenler

Amazon

Birçok kişiyi ilgilendiren Amazon Türkiye verileri tehlikeye girmek üzere. Konuyla ilgili yeni kararlar alınıyor. Hadi gelin konuyla alakalı bütün detaylara birlikte göz atalım.

Amazon Türkiye verileri büyük bir önem taşıyor. Bu e-ticaret platformuna gönderilen veriler aynı zamanda kritik detaylara sahip olabilir. Türkiye’deki şirketler eğer başka bir ülkeden gelip hizmet veriyorsa verileri Türkiye’de saklamak zorunda. Bu politika sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde benzer şekilde uygulanıyor.

ABD ve Çin verilerin kendi ülkelerinde depolanmasına çok önem gösteriyor. Hatta Rusya yine aynı şekilde benzer bir politikaya sahip. Ancak Türkiye bu konuda bir taviz verdi. Amazon şirketinin ülkemizdeki verileri yurt dışına çıkarma yetkisi bulunuyor.

Amazon yeni bir karar aldı

Amazon tarafından alınan bir karara göre ülkedeki veriler yurtdışına hızlı bir şekilde taşınabilecek. Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından başlatılan taahhütname tamamlandı. Böylece ABD merkezli sunucularda bu veriler toplanabilecek.

Amazon veri taşıyacak

Amazon şirketinin Türkiye temsilcisi tarafından yapılan açıklamalarda kimlerin verilerinin taşınacağı ve ne tür tedbirler alınacağı anlatıldı. Tüm bunlar yasal bir zemin üzerinden yürütülüyor. Yani yasaya aykırı herhangi bir durum yok. Fakat bir ülkedeki vatandaşların kişisel verilerinin başka bir ülkeye aktarılması açıkçası pek doğru karşılanmıyor.

Amazon com’dan alışveriş yaparken TL yerine USD seçin, daha az ödeyin

Tüm bunlara ek olarak firma verilerini ABD’ye taşıyacağını açık bir şekilde ifade etti. Normal şartlarda şirketlerin büyük bir çoğunluğu bu tür taşıma işlemlerinde haber bile vermiyor. Facebook gibi firmalardan bu konularda bahsetmeye bile gerek yok. Peki sizce verilerin taşınması doğru mu? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.