Amazon çalışanlarıyla problem yaşamaya devam ediyor

Amazon çalışanlarıyla problem yaşamaya devam ediyor

İşçilerinin ilk kez bir sendika seçimini kazanmasından haftalar sonra Amazon, örgütlenme çabalarına dahil olan iki çalışanını işten çıkardı. İşte detaylar.

Anakart’a göre şirket, 1 Nisan’daki seçim zaferinden bu yana sendikaya katılan işçileri ilk kez zorladı, ancak şirketin bu eylemleri misilleme olarak yapıp yapmadığı belli değil. Amazon İşçi Sendikası (ALU) için bir depo işçisi ve iletişim lideri olan Mat Cusick, 3 Mayıs’ta işten çıkarıldığına dair bir bildirim aldı. Bu bildirimi aldığı sırada eski işçi sevdiği birine bakmak için COVID-19 izninde olduğunu belirtti. Şirketin çalışanını işten çıkarmasının sebebi ise “gönüllü işten çıkma” olarak not edildi.

Amazon çalışanlarıyla problem yaşamaya devam ediyor

Diğer organizatör Tristan Dutchin, üretkenlik hedeflerini karşılayamadığı için dört gün sonra kovulduğunu söyledi. Basında vokal sendika savunucusu olan Dutchin, Anakart’a “Bunun misilleme olduğuna inanıyorum” dedi.

Şirket, JFK8’deki işçi örgütlenmelerinin her iki tarafındaki işçileri kovdu. Mart 2020’de şirket, Amazon’un işçileri COVID-19’dan korumadığı iddiasını protesto eden Chris Smalls’ın işine son verdi. Smalls artık ALU’nun başkanı. Nisan ayında şirkete, iki yıl önce bir protestodan sonra işten çıkardığı bir JFK8 işçisini eski konumuna getirmesi emredilmişti. Özetle şirketin bu aralar çalışanları ile arası iyi değil diyebiliriz. Tüm çalışanların şikayetleri ve neticesinde sendikalaşma çabaları devam ediyor. Bu çabalar arttıkça da işçilerin işten çıkarımı ve ardından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Microsoft, sorunlu Windows 11 güncellemesini geri çekti