Amazon ilk ev robotu için çalışmaya başladığını duyurdu

Site

Amazon tarafından geliştirilecek olan ev robotu gelişmiş bir bilgisayar diline örneğin “Google Alexa” gibi asistan yazılımına ihtiyacı bulunmakta. Bu durumda bizi yazılım açısından heyecanlı bir bekleyiş içerisine soktu.

Amazon ilk ev robotu için Ar&Ge donanım merkezinde çalışmalara başlayacağını duyurdu. Bilindiği üzere daha daha öncede Echo, Fire Phone, Kindle projelerini burada hayata geçirmişti.

Geliştirilecek olan robot ile ilgili detaylı pek bilgi yok elimizde. Ancak daha önceki çalışmalarından bildiğimiz üzere ev için geliştirilen google asistan yazılımının yüklü olduğu akıllı hopörü Echo DOT ile direk olarak konuşulamıyordu. Ancak yardımcı asistan olarak düşünülen yeni ev robotunda bu özelliğin geliştirilmiş olması bekleniyor.

Amazon tarafından yayınlanan raporda, geliştirilen robotta çeşitli sensörlerin, kameraların ve bilgisayar diline sahip olan bir yazılımın olacağı duyuruldu. İlk prototipinin 2019 yılında duyurulucağı açıklanan robotun ismi ise “Verga”.

Amazon geliştireceği ev robotunun yapabilecekleri ile ilgili şimdiden şunu net söyleyebiliriz ki çeşitli ev işlerinde sahibinin yardımcısı olacak. Daha öncede ev robotu olarak isimlendirilen ev mekanı için geliştirilmiş LG hub bot, Jibo, Kuri robotlarını tanımıştık. Bakalım Verga robotunun bu tatlı robotlardan farkı ne olacak.

Robot için kullanılacak en güçlü yazılım Google Alexa olarak görünüyor. Üstelik sahip olduğu sensörleriyle çevreden aldığı mekana ait resimler ile yazılım algoritmasını oldukça güçlendireceği söyleniyor.

Geçen hafta, Roomba’nın yapımcısı iRobot CEO’su ev için yapılan robotların daha sezgisel çalışması gerektiğini söyledi. Muhtemelen Amazon geliştireceği robot için bu çizgi üzerinde ilerlemeye devam edecektir. Bu yüzden Verga robotunun sahip olduğu çevre birimlerinin önemi oldukça büyük. Bakalım 2019 yılında Amazon nasıl becerileri bulunan bir robot ile karşımıza çıkacak.

Geleceğin en önemli teknolojisi insansı robotlar