LG Rolling Bot ev robotu duyuruldu!

lg rolling bot 1

MWC 2016’nın ilk gününde LG Rolling Bot isimli yeni bir ev robotu duyuruldu. Bu ilginç kameralı robotun detayları haberimizde.

Geçtiğimiz aylarda yeni Star Wars filmiyle birlikte BB-8 robotu dikkat çekmişti. Sphero markasının bu oyuncağına benzer konseptte bir ürün olan LG Rolling Bot bugün MWC 2016’da duyuruldu.

LG Rolling Bot nedir?

LG Rolling Bot bir çeşit ev görüntüleme sistemi. Robot veya ev kamerası olarak adlandırılabilir. Ancak alıştığımız kameralardan çok daha fazla. 20 cm’lik bir küre şeklinde tasarlanan ürünün üzerinde 8 MP çözünürlüğünde bir kamera bulunuyor. Bu kürenin temel görevi siz evde yokken evinizde neler olup bittiğini kaydetmek, canlı olarak yayınlamak.

Üzerinde hafıza kartı girişi, hoparlör ve mikrofon gibi donanımlara sahip olan LG Rolling Bot ister ev durumunu, istenirse evcil hayvanınızı gözetlemek için kullanılabiliyor. Hatta siz evde yokken evinizin içine sesinizi ulaştırmanızı bile sağlıyor. Dışarıda akıllı telefonunuzla bu ürünü kontrol edebiliyorsunuz. Uyumlu akıllı TV veya klima kumandalarıyla da Rolling Bot’u kontrol etmenin mümkün olacağı söyleniyor. Canlı yapma ve görüntü kaydetme gibi ciddi özellikleri bir kenara bırakacak olursak ürünün son derece eğlenceli göründüğünü söylememiz gerek.

LG Rolling Bot için henüz bir fiyat ve çıkış tarihi bilgisi paylaşılmadı. Cihazın pil ömrü ve tam anlamıyla yapabilecekleri de belli değil diyebiliriz ancak önümüzdeki haftalarda netlik kazanacaktır.

lg-rolling-bot-2

LG 360 VR gözlük ve LG 360 CAM kamera duyuruldu!