Amazon drone teslimatları yaygınlaşıyor

Amazon

Amazon, bir süredir test ettiği dronela teslimat servisini iki eyalette kullanıma sundu. Prime Air adlı servis gitgide daha da yaygınlaşacak.

Online alış veriş platformu sayesinde dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline gelen Amazon, bir yandan pek çok farklı alana yatırım yaparken, bir yandan da asıl iş alanı olan online alış veriş tarafından kullanıcılara sunduğu hizmetin kalitesini arttırmanın yollarını arıyor. Hızlı teslimat konusunda dünyanın en iyilerinden olan Amazon, dronelar sayesinde teslimat süresini daha da kısaltmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda Prime Air adını verdiği yeni bir projeye imza atan şirket, dronle teslimat yapan Prime Air servisini yavaş yavaş hayata geçiriyor.

amazon drone

Amazon Prime Air projesi ilk olarak bu yılın haziran ayında Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde uygulamaya sokuldu. Ancak bu ilk aşama daha çok bir testti. Çünkü dronela teslimat sadece ufak bir kasabada yapılıyordu. Ancak bu test süreci başarılı geçmiş olacak ki Prime Air yavaş yavaş çok daha geniş bir hizmet alanına açılıyor.

Amazon’un droneları, bu hafta hem Kaliforniya eyaletinde hem de Texas eyaletinde farklı bölgelere de teslimatlar yapmaya başladı. Şirket önümüzdeki dönemde dronela teslimat servisini diğer şehirlere de taşımayı hedefliyor. Görünüşe bakılırsa bu proje yakın gelecekte tam anlamıyla gerçeğe dönüşmüş olacak.

Prime Air droneları, siparişleri güvenli bir şekilde teslim edebilmek için etraflarındaki objelerden ve insanlardan sakınacak şekilde tasarlandı. Amerikalı teknoloji devi, bu droneların insanlar için herhangi bir risk oluşturmayacağı konusunda emin görünüyor. Ayrıca droneların diğer uçan araçları ve hayvanları da rahatlıkla tespit edip bunlardan kaçınabildiği söyleniyor.

PlayStation Plus yeni yıla bomba gibi iki oyunla giriyor