Amazon Akıllı Telefon Pazarından Vazgeçmiyor

Amazon Daha Fazla Donanım Geliştirecek

Temmuz ayında piyasaya sürdüğü ilk akıllı telefonu Fire Phone’la istediği başarıyı yakalayamayan Amazon’un yeni telefonunu 2016’da satışa sunması bekleniyor.

Dünyanın bir numaralı online alışveriş platformunu bünyesinde barındıran Amerikalı internet devi Amazon, Kindle Fire’la tablet alanında yakaladığı başarının ardından donanım alanındaki çalışmalarını arttırmış ve akıllı telefon pazarına da yönelmişti. Firmanın ürettiği ilk akıllı telefon olan Amazon Fire Phone kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanmış olsa da ortaya çıkan sonuç büyük ölçüde hayal kırıklığı yarattığı.

Amazon_Fire_Phone

Amazon’un Temmuz ayında piyasaya sürdüğü Fire Phone hem eleştiriler hem de satışlar konusunda beklentilerin altında kalmış olsa da, bu başarısızlık Amazon’u akıllı telefon alanındaki çalışmalarına devam etmekten alıkoymayacak gibi görünüyor. Geçtiğimiz aylarda yayınladığı açıklamayla Fire Phone’un halefi üzerinde çalışmakta olduğunun sinyallerini veren firma henüz konu hakkında yeni bir açıklama yapmamış olsa da, firmaya yakın kaynaklar yeni bir akıllı telefon için çalışmalara başlandığını doğruladılar.

Ancak akıllı telefon alanındaki ilk denemesinde 170 milyon dolar zarar eden firmanın yeni akıllı telefonu için acele etmeyeceği ve Fire Phone’un halefinin en erken 2016 yılında piyasaya sürüleceği belirtiliyor.

Sony ve Twitter Karşı Karşıya Geliyor