Amazon CEO’su Jeff Bezos İstifa Ediyor

Amazon CEO'su Jeff Bezos istifa ediyor

1994’de kurulan ABD’li e-ticaret devi Amazon’da büyük bir değişiklik oluyor. Amazon CEO’su ve kurucusu Jeff Bezos, bugün yaptığı açıklamada 2021 yılında Amazon’un CEO’luğundan ayrılmayı planladığını açıkladı.

Dünyanın en zengin insanları listesinde yer alan Jeff Bezos, yerini Andy Jassy’e bırakacak. Andy Jassy, Nisan 2016’dan bu yana Amazon Web Services’in CEO’luğunu üstleniyor. Jeff Bezos, Amazon çalışanlarına bir mektup gönderdi. “Amazon’un CEO’luğundaki enerjimi ve dikkatimi bundan sonra yeni ürünlere ve yeni girişimlere odaklamayı planlıyorum. Andy, şirket içinde oldukça tanınan bir isim ve neredeyse benim kadar uzun süredir Amazon’da çalışıyor.” cümlelerini yazdı.

Amazon CEO'su Jeff Bezos istifa ediyor

Mektubun geri kalanında CEO’luğu bırakmanın emeklilik anlamına gelmediğini söyleyen Bezos, Day 1 Fund, the Bezos Earth Fund, Blue Origin ve The Washington Post gibi diğer şirketlere odaklanacağını duyurdu. Jeff Bezos, aynı zamanda şirketin yönetim kurulu başkanı olarak kalmaya devam edeceği açıkladı.

Amazon’un yeni CEO’su Andy Jassy, hali hazırda AWS’nin lideri. Amazon’un en önemli parçasından zaten sorumlu. Nitekim şirketin CEO geçişiyle ilgili haberlerle birlikte yayınladığı kazanç beyanı oldukça yüksek. AWS  2019’a göre yüzde 47 artışla 13,5 milyar dolar kar elde etti. Bu 13,5 milyar dolar, Amazon’un 2020’deki 21,3 milyar dolarlık toplam kârının yarısından fazlasını oluşturdu. Andy Jassy, ​​büyük bir mirası devralıyor. Muhtemelen sıkıntılarının en başında hem ABD’de hem de yurtdışında devam eden antitröst soruşturmaları yer alacaktır.

Samsung yonga seti üretiminde ciddi adımlar atıyor