Amazon çalışma politikasını değiştiriyor

Amazon işten çıkarımlara devam ediyor

Amazon, geçen hafta hissedarlarına yaptığı açıklamada, yaklaşık bir milyon saatlik çalışanının ırksal eşitlik denetiminden geçeceğini söyledi. İşte detaylar.

Amazon, eski ABD Başsavcısı Loretta Lynch tarafından yönetilecek ve kamuya açıklanacak olan denetimi yürütmek için bir hukuk firması tutuyor. Ancak bazı eleştirmenler, yeni gelecek olan denetimin Amazon’un çeşitli depo çalışanları yerine kurumsal düzeyde gerçekleşmesi gerektiğini söylüyor. Ünlü bir teknoloji girişimcisi Charlotte Newman, “Bu adımı alkışlamadan önce, iyice anlamak gerekli. Bu denetim, Amazon’un siyahi çalışanları kurumsal düzeyde etkileyen olumsuz uygulamaları denetlemeyecek” ifadelerini kullandı.

Amazon çalışma politikasını değiştiriyor

Şirket, denetimin amacının, politikalarında farklı ırksal etkiler olup olmadığını incelemek olacağını açıkça belirtti. Şirket yaptığı açıklamada, “Denetimin odak noktası, politikalarımız, programlarımız ve uygulamalarımızdan kaynaklanan yaklaşık bir milyon ABD’li saatlik çalışanımız üzerindeki farklı ırksal etkileri değerlendirmek olacak” dedi.

Karar, şirket yatırımcılarının ırksal eşitlik ve çeşitliliğe odaklananlar da dahil olmak üzere hissedarlardan gelen 11 teklifi reddetmesinin ardından geldi. Reddedilen tekliflerden biri, saatlik bir çalışanı şirketin yönetim kuruluna katılmaya davet etmek üzerineydi. Ancak görünüşe göre şirkette belirli ırklar sadece saatlik çalışan olarak görülüyor. Şirket de şu anda bu algıyı kırmaya çalışıyor. “Şirket yönetim kurulu, şirketin günlük operasyonlarını tam olarak anlayan saatlik çalışanlardan temsil edilmiyor. Amazon’un saatlik iş ortaklarının büyük bir yüzdesini oluşturan kadınlar ve ırksal azınlıklar da, ağırlıklı olarak erkek ve beyaz olan yönetim kurulu düzeyinde nispeten daha az temsil ediliyor” ifadeleri kullanıldı.

Şirket, işyerinde ırk ve cinsiyet ayrımcılığına maruz kaldıklarını iddia eden eski ve mevcut çalışanlarından çok sayıda dava ile karşı karşıya kaldı.

Pixel 6 gelen aramaları meşgule atma hatasıyla boğuşuyor