HTC One Mini’de Süpriz Gelişme

Gün geçmiyor ki teknoloji devlerinin arasındaki dava haberleri çıkmasın.Nokia ile HTC arasındaki dava sonuçlanmış HTC One Mini’lerin satışı yasaklanmıştıhtc-one

Patent ihlali yüzünden karşı karşıya gelen Nokia ve HTC’nin davası sonuçlandı ve One mini satışının İngiltere’de yasaklanmasına karar verildi. HTC karara itiraz etti; ve 12 Aralık’taki yeni mahkemeye kadar satışların devam etmesi yönünde karar çıkarıldı. Ancak HTC’yi endişelendiren tek dava bu değil; Nokia’nın HTC’ye Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD’de açtığı 50 farklı patent davası var. Bu davalar henüz sonuçlanmış değil ancak İngiltere’deki davanın emsal oluşturması halinde HTC’yi zorlu günler bekliyor olacak.

HTC’den yapılan açıklamayla HTC One Mini’nin satışlarının 12 Aralık’a kadar devam edeceği belirtildi. HTC tarafından yapılan açıklama şöyle: “HTC olarak, Temyiz Mahkemesi’ndeki acil duruşma tarihinin 12 Aralık olarak belirlendiğini öğrenmekten mutluluk duyuyoruz. 12 Aralık tarihindeki bu duruşmaya kadar, İngiltere’deki müşterilerimiz halihazırda stoklarında bulunan HTC cihazlarını satmaya devam edebilecekler.”