Alibaba kurucusu Jack Ma ortaya çıktı

Çin'in en zengini

Birkaç aydır haber alınamayan Alibaba kurucusu Jack Ma sonunda ortaya çıktı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Geçtiğimiz hafta Alibaba’nın kurucusu olan Jack Ma ile ilgili ilginç iddialar ortaya çıkmıştı. Söylentiler arasında Jack Ma’nin öldüğü bile vardı. Bu söylentilerin temel nedeni ise Ma’dan uzun bir süredir haber alınamamasıydı.

Sonunda Jack Ma bir videoda ortaya çıktı. Öğretmenler için düzenlenen bir seminerde, Ma öğretmenlere seslenirken kayıt edilen videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Peki Jack Ma şimdiye kadar nerelerdeydi? Bunu şimdilik bilen yok. Yani Ma’nın nerede olduğu, ne yaptığı hala gizemini koruyor. Fakat video sonunda Ma salgından sonra görüşürüz diye bir cümle kuruyor. Bu da Ma’nın salgın bitene kadar gözlerden uzak kalmaya çalıştığını ortaya çıkarıyor.

Alibaba kurucusu Jack Ma salgından mı kaçıyor?

Bilindiği üzere salgının çıkış noktası Çin’di. Fakat sonrasında tüm dünya salgınla mücadele ederken Çin’de vaka çıkmamaya başladı. Hatta şu anda vaka görünmeyen nadir ülkelerden birisi de Çin. Bu da ayrı bir soru işareti tabi ki.

Alibaba’nın kurucusu buna rağmen kalabalık ortamlardan kaçınarak, sade bir yaşamı tercih etmiş durumda. Görünen o ki dünyanın tam anlamıyla normale dönmesi için salgının tamamen bitmesi gerekecek.

Bu salgının tamamen bitmesi de 2022 yılının sonlarını bulacaktır. En azından uzmanların söylemleri bu doğrultuda diyebiliriz.

Xiaomi yeni Mi Notebook modelini tanıttı