2021 model Porsche Taycan fiyatı belli oldu

taycan

Porsche’un tamamen elektrikli spor otomobili Taycan’ın fiyatı netleşti. İşte 2021 model Porsche Taycan fiyatı ve diğer detaylar.

Son dönemde elektrikli otomobillerin iyiden iyiye yaygınlaşmaya başladığını söyleyebiliriz. Artık pek çok üretici elektrikli otomobiller için nabız yoklamaya başlamış durumda. Üstelik son birkaç aydır lüks otomobil üreticileri de elektrikli otomobiller için önemli adımlar atmaya başladılar.

Nitekim bu isimlerden birisi de Porsche. Porsche’un tamamen elektrikli modeli Taycan güç ve menzil açısından Tesla Model S‘in gerisinde kalsa da fiyat açısından daha üst seviyelerde bulunuyor. Bu da bizler için büyük bir sürpriz sayılmaz. Sonuçta Porsche etiketini bir otomobile vurduğu zaman marka değeri için de bir bedel istiyor.

taycan

2021 model Porsche Taycan fiyatı cep yakacak

Porsche’un yeni otomobili 402 beygirlik güç üretecek. Aracın arka kısmında tamamen elektrikli bir motor yer alacak. 79,2 kWh bataryaya sahip olan aracın menzili ise 412 kilometre.

Peki gelelim fiyata. Porche bu özelliklerdeki bir otomobil için ne kadarlık etiket belirledi? Hemen baştan belirtelim. Bu otomobil henüz ülkemizde satışa çıkmış değil. Fakat otomobilin ABD’deki satış fiyatı 79.900 dolar. Bu da yaklaşık olarak 595.000 TL gibi bir rakama denk düşüyor.

Elbette bunun üzerine vergiler eklendiğinde karşımıza 1 milyonu aşan bir etiket çıkacaktır. Burada olumlu olan tek nokta elektrikli otomobillerde ÖTV oranının biraz daha farklı olması.

Fiat ve Peugeot birleşti! İşte şirketin aldığı yeni isim!