Alibaba Dünyaya Açılmak İstiyor

Alibaba DG

Geçtiğimiz hafta Alibaba CEO’su olarak göreve başlayan Daniel Zhang, Çinli e-ticaret devini uluslararası bir firma haline getirmeye kararlı görünüyor.

Son yıllarda yaptığı atılımla bir anda dünyanın en büyük online alışveriş platformları arasına girmeyi başaran Çinli e-ticaret devi Alibaba, dünya genelinde etkinliğini arttırabilmek için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan sürpriz yönetim değişikliği sonrası firmanın yeni CEO’su olarak seçilen Daniel Zhang, Alibaba’yı global bir firma yapmaya kararlı görünüyor.

alibaba

Alibaba CEO’su olarak yaptığı ilk açıklamada firmayla ilgili vizyonunu çalışanları ve yatırımcılarıyla paylaşan Daniel Zhang, önceliklerinin dünyaya açılmak olduğunu ve tüm firma çalışanlarının global bir firma olma yolundaki çalışmalara öncelik vermesi gerektiğini belirtti. Bu amaçlarına ulaşmak için firmanın çalışanlarını da daha uluslararası bir hale getirmeleri gerektiğine dikkat çeken Chang, önümüzdeki dönemde farklı ülkelerden çalışanların da firmanın iş gücüne dahil edilebileceğinin sinyallerini verdi.

İngilizce sayfası sayesinde halihazırda 240’dan fazla ülkeden alıcı ve satıcıları bir araya getirmekte olan Alibaba dünya pazarına açılmak için oldukça istekli görünse de, firmanın bu amacına ulaşması için önce birçok problemi çözmesi gerekiyor.

Vivo X5 Pro Resmi Olarak Tanıtıldı