Akıllı telefon satışlarında 5G ayrıntısı

iQOO Z3 5G, Snapdragon 768G ve 55W şarj ile piyasaya sürüldü

5G teknolojisi 4G’den 10 kat daha hızlı kablosuz iletişimin geleceği olarak lanse edildi. Bu teknoloji ile beraber satış istatistiklerinde dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı.

Bununla birlikte, bu yeni teknolojinin küresel sunumu 2021’e kadar nispeten yavaştı ve giderek daha fazla ülke 5G interneti dijital topluluklarına entegre ederken kapsama alanı için de hız kazanıyor. Buna karşılık, 2021’de 5G cihazlarına olan küresel talep hızla arttı ve akıllı telefon üreticileri özellikle Apple tüketicilerin bu ihtiyaçlarını karşılamak için acele ediyor.

Son gelen raporlara göre 2021 Q3 küresel 5Gakıllı telefon gönderiler yarışın şampiyonu dev bir trilyon piyasa değeri Cupertino merkezli teknoloji, Apple başkası değildir. Apple’ın, popüler ve yepyeni 5G tabanlı iPhone 13 serisini Eylül 2021’de piyasaya sürmesinin yanı sıra, eski 5G amiral gemisi için 100 USD fiyat indirimi sunduğu göz önüne alındığında, 2021’in üçüncü çeyreğinde en fazla 5G akıllı telefonu göndermesi şaşırtıcı değil . iPhone 12 de. Bu iki faktör iPhone satışlarını artırırken, bu süreçte Apple için de 5Gakıllı telefon sevkiyatlarını artırdı.

5G

Ancak Apple, 2021 yılının 3. çeyreğinde tüm küresel 5G akıllı telefon gönderilerinin yalnızca %25’ini oluşturuyor. Diğer %75’lik kısmın tamamı Android telefon üreticilerinden geldi.  Ancak Xiaomi’nin geçen yılki 3. çeyrek performansıyla karşılaştırıldığında, 2021’in 3. çeyreğindeki performansı, daha sert rekabet nedeniyle durdu. 

En büyük rakip, küresel 5G Android akıllı telefon gönderilerinin ikincisi Samsung. Ağustos ayında piyasaya sürülen popüler Galaxy Z Flip3 ve Fold3 ve sürekli genişleyen A serisi akıllı telefonlar sayesinde Samsung, bunu başarmak için çok şey yaptı. rakiplerinin gerisinde kalmadığından emin olun. 2021’in 3. çeyreğinde, Samsung, küresel 5G akıllı telefon sevkiyatlarında Xiaomi’yi geçme boşluğunu kapatıyor ve trend devam ederse, Samsung bir sonraki çeyrekte Xiaomi’yi geçebilir. 

Küresel 5G akıllı telefon sevkiyatı büyümesine gelince, şu anda pazarda büyümeyi gören en hızlı marka, çeyrek bazında %194 büyüme ile Honor. Honor, önceki ana şirketi Huawei’nin Kirin çiplerini üreten TSMC ve Google Play Hizmetlerine erişim sağlayan Google’ı da içeren tedarikçilerinden kaynaklanan kıtlık sorunları yaşaması nedeniyle 2021’in başlarında Huawei tarafından Çinli teknoloji konsorsiyumuna satılmıştı. 

akıllı telefonlarda yeni

Honor’un karşılaştığı birçok zorluğa rağmen Honor, Honor 50 serisi ile akıllı telefon endüstrisine geri döndü . Honor 50 serisi, Çin’de geliştirilen EMUI’ye çok benzeyen Magic UI’yi Çin’de kullandığından beri Huawei’nin bıraktığı amiral gemisi boşluğunu doldurmaktı. Ayrıca Honor 50, Huawei’nin yalnızca Qualcomm 4G yonga setleri ile elde edilebilen mevcut amiral gemilerine kıyasla Qualcomm 5G yonga setleriyle de donatıldı. En önemli kısım, Honor’un Çin dışında küresel olarak satış büyümesini yönlendirmesi, şüphesiz artık Huawei’nin bir parçası olmadığı ve dolayısıyla ABD’nin Huawei’ye yönelik yaptırımlarından etkilenmediği için Google Play Hizmetleri uygulamalarının Honor akıllı telefonlarına geri dönmesi diyebiliriz.

Oppo, Akıllı Yüzük patenti aldı