Akıllı telefon satışları durma noktasına geldi!

akıllı telefon satışları

Geçtiğimiz yıl Çin’de patlak veren koronavirüs salgını Hindistan’da yayılma hızını arttırınca bu pazardaki akıllı telefon satışları büyük bir gerileme yaşadı. İşte detaylar.

Koronavirüs salgını ilk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkmıştı. Sadece 3 – 4 ay gibi kısa bir sürede tüm dünyaya yayılan salgın yüzbinlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Hali hazırda ülkemizde de 40 binin üzerinde insan bu salgın yüzünden hayatını kaybetti. Fakat durum özellikle fakir ve kalabalık nüfusa sahip ülkelerde çok daha vahim. Örneğin Hindistan.

Hindistan’da vakaların zirve yapması pek çok iş kolunu da derinden etkiledi. Asya pazarının büyük bir kısmını oluşturan Hindistan’da günlük ölümler kritik seviyelere yükselince işler çığırından çıktı.

Akıllı telefon satışları durma noktasına geldi!

Hindistan halkı normalde zaten çok zengin değildi. Bir de üstüne bu salgın olayı eklenince gelir dengesi iyice şaştı. Sonuç olarak pek çok sektördeki satışlar büyük oranda düştü.

Bu düşüşten en çok etkilenen iş kollarından birisi de akıllı telefonlar oldu. Akıllı telefon satışlarının geçtiğimiz yıla oranla büyük bir düşüş yaşadığı ve satışların neredeyse durma noktasına geldiği rapor edildi.

Elbette bu düşüş en çok Çinli üreticileri etkileyecektir. Çünkü Çinli akıllı telefon üreticilerinin Hindistan üzerinde büyük bir etkisi var.

Avrupa ve diğer ülkeler ise alınan tedbirler ve aşılamanın etkisiyle normale dönmeye başladılar.

15 Mayıs vaka sayısı açıklandı! Az da olsa yükseliş var