Akıllı telefon fiyatlarında küresel artış kapıda

En çok satan telefonlar listesi

Çip sıkıntısı artık hat safhaya ulaşmış durumda. Muhtemelen önümüzdeki süreçte pek çok telefonun fiyatında artışa gidilecek. İşte konunun detaylar.

Akıllı telefon fiyatlarında küresel artış kapıda. Şu sıralar dünya gündeminde birkaç önemli başlık bulunuyor. Bu başlıklardan bir tanesi de gittikçe derinleşen çip sıkıntısı. Bilindiği üzere üst seviye çiplerin üretimini gerçekleştiren şirket sayısı hayli sınırlı. Hatta dünyadaki üst seviye çip talebinin büyük bir kısmını TSMC tek başına karşılıyor.

Hal böyle olunca çip sıknıtısı da kaçınılmaz bir hal aldı. Bu sıkıntının ortaya çıktığı ilk sektör konsol ve otomotiv oldu. Sonrasında sıkıntı akıllı telefonlara da yansıdı. Özellikle de üst segment cihazların üretiminde çok büyük sorunlar yaşanıyor.

OnePlus, Dimensity 1200 telefon üzerinde çalışıyor

Akıllı telefon fiyatlarında küresel artış kapıda

Hali hazırda giriş ve orta segmentteki modellerde bir sorun yok. Yani bu modeller çip sıkıntısından etkilenmeyen modeller. Lakin söz konusu üst segment cihazlar olduğunda iş tamamen değişiyor. Hatta önümüzdeki süreçte üst segment cihazlarda kullanılan çiplere zam gelmesi de olası görünüyor.

Peki zam durumunda nasıl bir yol izlenecek? Dürüst olmak gerekirse bu konuda yapacak çok bir şey yok. Hali hazırda ülkemizdeki telefon fiyatları zaten yüksek. Bir de işin içerisine küresel zamlar girerse bizler için üst segment cihazlar almak hayal olabilir. Elbette yine de bekleyip göreceğiz. Şimdilik bu konuda konuşmak için erken.

Yeni Apple Watch trafik kazalarını fark edecek!