Akıllı telefon fiyatlarında büyük artış bekleniyor

Çin’de kazan kaynıyor. Küresel üretimin kaynak noktalarından biri olan Çin’de çip krizinin de etkisiyle üretim bantları birer birer düşmeye başladı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Akıllı telefon fiyatlarında büyük artış bekleniyor! 2020 yılında patlak veren pandemi süreci nedeniyle, pek çok fabrika uzun süre kepenk indirmek zorunda kalmıştı. Bunun etkileri bazı sektörlerde hammadde sıkıntısının ortaya çıkmasına neden oldu.

Hali hazırda hammadde sıkıntısının en yoğun olarak hissedildiği sektör ise akıllı cihazlar diyebiliriz. Bilindiği üzere akıllı cihazların büyük bir bölümü çiplerle yani işlemcilerle çalışıyor. Hal böyle olunca mevcut şartlarda tüm cihazlar için işlemci üretmek zaman zaman sıkıntı çıkarabiliyor.

Akıllı telefon fiyatları

Akıllı telefon fiyatları büyük oranda artabilir

Zaten sektörde mevcut bir çip krizi olduğu aşikardı. Şimdi ise bu durum iyiden iyiye tescillenmiş oldu. Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticileri bir süre önce bazı açıklamalar yapmış ve belli modellerde stok sorunu olduğunu belirtmişlerdi. Geçtiğimiz gün bu markalara Güney Kore ve dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticisi Samsung da katıldı.

Akıllı telefon fiyatları

Sızdırılan raporlar Samsung’un özellikle orta segment A serisi modellerinde stok sıkıntısı yaşadığını gözler önüne seriyordu. Peki bu durumda ne olacak?

Akıllı telefon fiyatları

Pek çok analist akıllı telefonlara küresel pazarda zam yapılabileceğini ön görüyor. Yani telefon fiyatları döviz bazında artabilir. Bu artışın temel nedeni ise yüksek işlem kapasitesine sahip olan çiplerin fiyatındaki artış.

Poco C50’nin çıkış tarihi belli oldu