Akıllı saat satışları çok da iyi gitmiyor!

Apple Watch 8 özellikleri

Teknoloji dünyasının neredeyse bütün devleri, 2022’nin dördüncü çeyreğinde hiç beklenmedik bir sonuçla karşılaştılar.

Akıllı saat satışları çok da iyi gitmiyor! Canalys tarafından hazırlanan bir rapora göre, giyilebilir cihazlar pazarı son birkaç yıldır sürekli bir yükseliş içerisinde. Apple, Xiaomi, Huawei, Samsung ve Google gibi teknoloji devleri, bu cihazların neler yapabileceğinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Ancak 2022 yılının dördüncü çeyreği bu gidişata balta vuran bir dönem olarak kayıtlara geçti.

gtre erre

Canalys raporuna göre, 2022’nin Ekim ve Aralık ayları arasında sadece 50 milyon giyilebilir cihaz sevk edildi ve bu, önceki yıla göre %18’lik bir düşüşü temsil ediyor. Bu düşüş, tüm beş büyük şirketi etkiledi. Apple, takvim yılının geneli için yıllık büyüme gördü, ancak dördüncü çeyrek durgunluğundan o da kurtulamadı. Rapor, dördüncü çeyrekte zorlu bir makroekonomik ortamın etkisinin olduğunu belirtiyor. Bu durum, tedarik zinciri kesintileri, enflasyon ve tüketici harcama alışkanlıkları gibi birçok faktöre bağlanabilir.

Samsung akıllı saati

Akıllı saat satışları çok da iyi gitmiyor!

iPhone kullanıcıları arasındaki popülerliği nedeniyle Apple, pazar liderliğini korumaya devam ediyor. Pixel Watch’a sahip olan Google, Fitbit cihazlarında %25’lik bir düşüşe rağmen ikinci sırayı aldı. Xiaomi, Huawei ve Samsung tatil döneminde sevkiyatlarında yıllık düşüş yaşadılar. Canalys giyilebilir cihazları temel bantlar, temel saatler ve akıllı saatler olarak kategorize ediyor. Ancak bu kategoriler arasındaki farklar her yeni cihaz çıkışıyla giderek belirsizleşiyor.

Samsung, akıllı saat satışlarında Apple ile arayı kapatıyor

Ünlü araştırma şirketi, akıllı saatlerin yaklaşık %10 oranında büyümeye devam edeceğini, ancak temel bantlara olan ilginin azalması nedeniyle giyilebilir cihazlar pazarının sadece %2 oranında artacağını öngörüyor. Akıllı saat satışları çok da iyi gitmiyor!

Sarı iPhone 14 ve 14 Plus satışa sunuldu