Akıllı Saat Fiyatları Önemli Ölçüde Düşecek

Android Wear 2.0 Çok Yakında Ortaya Çıkabilir

Akıllı saat pazarı hakkında yeni bir rapor hazırlayan araştırma şirketi Gartner’a göre 2015 yılında akıllı saat fiyatları 30 dolara kadar düşebilecek.

Teknoloji dünyasının yeni gözdeleri arasında yer alan ve son dönemde hızla yükselen akıllı saat pazarı, önümüzdeki dönemde de bu yükselişini sürdürecek gibi görünüyor. Şu ana kadar Apple, Samsung, Sony ve Google gibi birçok önemli firmayı cezbetmeyi başaran giyilebilir cihazlara kullanıcıların gösterdiği ilgi şimdilik beklendiği kadar yüksek olmasa da, fiyatların düşmesiyle birlikte bu durumun hızla değişmesi bekleniyor.

Android-Wear-2.0

Araştırma şirketi Gartner tarafından hazırlanan yeni bir rapor akıllı saat pazarının geldiği noktayı ve önümüzdeki dönemde nasıl bir yol izleyeceğini gözler önüne serdi. Bundan bir yıl önce sadece iki akıllı telefon üreticisinin giyilebilir cihazlar alanına girdiğini belirten Gartner, şu anda her on akıllı telefon üreticisinden dokuzununun bu alanda bir ürünü olduğuna veya ürün hazırladığına dikkat çekti.

Akıllı saat pazarının bir süredir teknoloji dünyasından ilgi gördüğü halde kullanıcılara bu kadar çabuk ulaşamadığını vurgulayan Gartner, Sony Smartwatch ve Samsung Galaxy Gear gibi ilk dönem cihazların kullanıcılardan pek de ilgi görmediğini hatırlattı.

Buna rağmen özellikle Android Wear işletiminin yayınlanmasıyla birlikte akıllı saat pazarının önemli ölçüde hareketlendiğini belirten Gartner’a göre önümüzdeki dönemde işler daha da iyiye gidecek. 2015 yılında fiyatları sadece 30 dolar olan Android Wear cihazların satışa sunulacağını iddia eden araştırma şirketi, düşük maliyetli bu cihazların geniş kullanıcığı kitlesine ulaşacağını belirtti.