Apple Watch’tan Beklentiler Yükseliyor

apple watch digital crown 580 90

Apple tarafından resmi olarak tanıtıldığı ilk dönemde pek de ilgi görmeyen Apple Watch hakkındaki analist raporları her geçen daha olumlu bir hal alıyorlar.

Bugüne kadar girdiği her pazarda zirveye oynayan Amerikalı teknoloji devi Apple, son dönemde hızla yükselen giyilebilir cihazlar pazarına da yönelmiş ve bu alandaki ilk ürünü olan akıllı saati Apple Watch’ı geçtiğimiz aylarda düzenlediği basın toplantısıyla resmi olarak tanıtmıştı. Merakla beklenen Apple Watch henüz resmi olarak tanıtılmadan önce uzun süre teknoloji dünyasının gündemini meşgul etmiş ve beklentileri oldukça yükseltmiş olsa da, Apple tarafından tanıtılan cihaz bu beklentileri tam anlamıyla karşılayamamıştı.

apple_watch

Piyasadaki diğer akıllı saatlerle kıyaslandığında pek de yenilikçi olmayan Apple Watch hayal kırıklığı yaratırken, Apple’ın ilk akıllı saatinden beklentiler de oldukça düşmüştü. Apple akıllı saatin görücüye çıkmasının ardından cihazın satış potansiyeline değinen analistler, akıllı saatin pek de başarılı olamayacağı konusunda neredeyse hemfikir olmuşlardı.

Ancak aradan geçen zamanda birçok analistin Apple Watch hakkındaki görüşü değişmiş gibi görünüyor. Son dönemde yayınlanan raporlarda Apple Watch‘un özellikle uzun vadede oldukça başarılı olabileceğini dikkat çekilirken, akıllı saatin ilk zamanlardaki performansı hakkındaki beklentiler de yükseliyor. Pazar araştırma şirketi Credit Suisse tarafından yayınlanan yeni rapor, akıllı saati satın almak isteyen kullancılarının sayısını önemli ölçüde arttığını ve 2015 yılı sonuna kadar 35 milyona yakın Apple Watch’un satılabileceğini gösterdi.

Microsoft Lumia 532 Resmiyet Kazandı