Google Home, Avrupa’ya açılıyor

google

Google’ın akıllı hoparlör pazarındaki ürünü Google Home, Amerika ve Kanada’nın ardından şimdi de Fransa’da satışa sunulmaya hazırlanıyor. İşte detaylar.

Akıllı hoparlör sektörünün öncü isimlerinden biri olan Google, şimdi de Avrupa pazarında boy göstermeye hazırlanıyor. Hali hazırda Amazon ile birlikte akıllı hoparlör pazarını elinde bulunduran Google, sektördeki rekabetçi sayısı artmadan önce Avrupa’ya da açılmak istiyor. Bilindiği üzere akıllı hoparlörler şu anda sadece Amerika’da yaygın olarak kullanılıyor. Buradaki pazarın yüzde 70’lik bölümü Amazon Echo’nun elindeyken, geri kalan kısmın çok önemli bir bölümü ise Google Home tarafından domine edilmiş durumda.

Akıllı hoparlör pazarının sadece Amerika ile sınırlı kalmasının temel sebebi ise, sektörde var olan cihazların henüz diğer dilleri desteklememesi. Fakat bu sorunu aşmak isteyen Google, Apple, Microsoft ve Harman gibi devlerin pazara girmesinden önce Avrupa pazarına açılmak istiyor.

Kısa süre önce Google Home’u Kanada’da satışa sunan teknoloji ve yazılım dili, cihazın opsiyonel olarak Fransızcayı da desteklediğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından cihazın Fransa’da satışa sunulacağı belirtildi.

Google’dan yapılan açıklamada Google Home’un 3 Ağustos itibari ile Fransa’da satışa sunulacağı, cihazın fiyatının ise 149 euro olacağı belirtildi.

Muhtemelen Google, Fransa’nın ardından Avrupa’nın diğer ülkelerinde de akıllı hoparlörünü satışa sunmaya başlayacaktır. Bu arada şimdilik pazarın lideri konumunda bulunan Amazon’un ne zaman Avrupa’ya açılacağı sorusu ise hala gizemini koruyor.