Call of Duty Satışları Düşüşe Geçti

Call of Duty Advanced Warfare

Son haftalarda düşüşe geçen Advanced Warfare’in tökezlemesi Call of Duty serisinin satışlar konusunda geçtiğimiz yılın altında kalmasına neden oldu.

Oyun dünyasının en başarılı FPS serileri arasında yer alan Call of Duty serisinin yeni üyesi Advanced Warfare geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülmeden önce analistler arasındaki genel kanı oyunun eski Call of Duty oyunlarının başarısını yakalayamayacağı ve serinin bu noktadan sonra uzun süreli bir düşüşe geçeceği yönündeydi. Gelecekte geçen hikayesiyle seriye yeni bir soluk getiren Advanced Warfare’ın müthiş çıkışı bu iddiaları haksız çıkarmış olsa da, oyunun satışlarının son dönemde hızla düşmesi bu endişeleri bir kez daha gündeme getirdi.

call-of-duty-advanced-warfare-key-art-01

Sledgehammer Games stüdyosu tarafından geliştirilen Call of Duty: Advanced Warfare oyunseverler tarafından ilgiyle karşılanmış ve yayımcı firma Activision tarafından yapılan açıklamaya göre 2014 yılının en başarılı çıkışını yapmıştı. Ancak Advanced Warfare’in bu başarılı çıkışının etkisi pek de uzun sürmedi ve oyunun satışları düşüşe geçti.

Pazar araştırma şirketi NPD Group tarafından yayınlanan yeni verilere göre Advanced Warfare’in satışlarındaki bu düşüş Call of Duty serisini ciddi şekilde etkiledi ve serinin Kasım ayındaki satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27’lik bir düşüş yaşadı.

Mortal Kombat X Test Aşamasına Geçti