Adil Kullanım Kotası (AKN) gerçekten kalkmıyor mu?

akn 2

#İŞBİRLİĞİ

Son günlerde iyiden iyiye tartışma konusu olan AKN’nin kaldırılması, yeni tarifelerin açıklanmasıyla birlikte büyük bir hayal kırıklığına dönüştü. İşte detaylar.

Genel olarak teknolojiyle uğraşanlar bilirler. Türkiye’de internet kullanıcıları, sunulan hizmetten pek de memnun değiller. Bunun iki temel nedeni mevcut. Birincisi sizlerin de tahmin edebildiği üzere Adil Kullanım Kotası yani AKN denilen illet, ikincisi ise internet için istenen uçuk tutarlar.

Malum Adil Kullanım Kotası‘nı zaten herkes biliyor. Belli bir indirme limitine kadar hızınız aynı kalırken, belli bir limit sonrasında hızınız yarı yarıya düşürülüyor.

Mevcut sistemde, saat 02:00 ile 06:00 saatleri arasında (TTNET için) AKN uygulanmıyordu. Diğer kullanım saatlerinde ise AKN kotanızdan yiyordunuz.

Avrupa ya da Amerika’ya baktığınızda AKN tarzı saçma bir uygulamanın olmadığını zaten görebilirsiniz. BTK da bu konuda önemli bir adım atarak 2019 itibariyle bu çağ dışı uygulamanın kaldırılacağını açıklamıştı. Peki gerçekten kaldırılacak mı?

AKN gerçekten kalkıyor mu?

Şimdiden internet sunucuları, yeni AKN’siz kotalara ilişkin tarifelerini açıklamaya başladılar. Nitekim Türkiye’de internet tarafında en çok aboneye sahip olan TTNET de merakla beklenen AKN’si kota tarifelerini açıkladı. Dilerseniz bu tarifelere aşağıdan göz atabilirsiniz.

TTNET AKN’siz tarifler için tıklayın

akn 1

Kısa süre önce bazı mecralarda TTNET’in AKN’yi kaldırmayacağı sadece ismini değiştireceği yönünde söylentiler çıkmıştı. Yeni sisteme göre TTNET abonelerine belli bir kota verecek, bu kota bittiğinde internet hızı düşürülerek, kalan kullanım tarifeye dahil edilmeyerek ücrete tabi tutulmayacaktı.

Görünen o ki bu söylentiler net bir şekilde asılsız çıktı. TTNET genel anlamıyla her bütçeye hitap eden bir tarife tablosu ortaya çıkardı. Eğer TTNET abonesiyseniz, faturanıza ufak bir eklemeyle internetinizi kotasız hale çevirebileceksiniz.

Ufak bir farkla sınırsız internete geçin

TTNET, AKN’siz yeni paketlerinde mevcut müşterilerine önemli avantajlar sunuyor. Örneğin hali hazırda 69TL’ye 16 Mbit internet paketi kullanan bir müşteri, AKN’siz pakete geçmek için 89TL’lik fatura ödeyecek. Yani ufak bir farkla tamamen sınırsız, AKN’si olmayan bir pakete geçmek mümkün olacak.

Diğer internet sunucularının AKN’siz tarifelerine bakıldığında TTNET‘in sunduğu paketler çok daha uygun görünüyor diyebiliriz. Eğer mevcut paketinizden memnunsanız, faturanızda önemli bir değişiklik olmadan devam edebileceksiniz.

Yine de size en uygun tarife için TTNET müşteri hizmetleriyle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

akn