Activision’ın Yıllık Raporu Kıskandırıyor!

Activisionin Yillik Raporu Kiskandiriyor

Activision geride bıraktığı mali yılın rakamlarını açıkladı.

Dudak uçuklatan rakamlara sahip olan şirketin oyunlardan elde ettiği rakamlar rakiplerini kıskandıracak seviyede.

Activision'in Yillik Raporu Kiskandiriyor!

Başarılı oyun stüdyosu Activision geride bıraktığı mali yıla ait raporunda Destiny ve Hearthstone’un geçtiğimiz yıl içinde toplam 450 milyon dolar getirdiğini belirtti. Call of Duty oyunlarının ise 2003 yılından beri şirkete kazandırdığı toplam para 11 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu miktarın 1 milyar doları ise serinin son oyunu olan Advanced Warfare’den gelmiş durumda. Üstelik bu para perakendecilere gönderilenlerden değil, son kullanıcıya ulaşan miktar. Serinin yeni oyununu son dönemlerin en başarılı kabul edilen Call of Duty oyunlarını geliştiren Treyarch tarafından yapılacak ve ilk defa bir Treyarch oyunu 3 yıllık geliştirme sürecine ulaşmış olacak.

World of Warcraft’ın son genişleme paketi olan Warlords of Draenor, 24 saatte tam 3.3 milyon kopya satarak inanılmaz bir başarıya imza atarken, şu anda World of Warcraft’ın hala 10 milyonun üzerinde abonesi olduğu belirtiliyor. Diğer yandan Destiny’nin oyunu günde ortalama üç saat oynayan tam 16 milyon oyuncuya sahip. Bunlara ek olarak Hearthstone’un da 24 milyon kullanıcısı olduğunu belirtelim.

Bunlarla beraber sürpriz bir gelişme bizi bekliyor. Şirketin en gözde ekiplerinden birisi 2015 sonuna yeni bir oyun çıkarmaya hazırlanıyormuş. Aynı zamanda henüz duyurulmamış oyunlar da geliştirilme aşamasındaymış.

Ubisoft’un Yeni Oyunu Grow Home Çıktı!