ABD uzay ticareti için izin verdi

yeni bir galaksi görüntüsü

Herkesin büyük bir soru işareti barındırdığı ABD uzay ticareti yakında başlıyor. Donald Trump tarafından imzalanan bir kararnameye göre uzay artık ticaret için kullanılabilecek.

Kendi içinde büyük bir gizem barındıran uzay aynı zamanda sonsuz zenginlik kaynağı olarak görülüyor. Uzayı sonsuz bir zenginlik kaynağı olarak gören ülkelerin başında da hiç şüphesiz ABD var. Geçtiğimiz günlerde Japonya bir göktaşına sondaj uzay gemilerini göndermesi ile birlikte uzayın ticaret için kullanabileceği ortaya çıkmıştı.

Apple Türkiye yüzünden 54 kişi işten çıkarıldı!

ABD’nin uzay kuruluşu olan NASA çok yüksek bütçeli araştırma faaliyetleri yürütüyor. Bu faaliyetlerin büyük bir bölümü genellikle şimdilik araştırma ve anlamaya çalışma ile ilgili. Ancak ilerleyen zamanlarda bunların uygulama boyutuna geçmesi bekleniyor.

ABD eğer uzayı ticari bir alan haline getirirse, öncelikle ilk çalışacağı alan değerli madenlerin dünyaya getirilmesi olacak. Bazı göktaşlarında altın bulunmakla birlikte bazılarında elmas gibi değerli madenler bile bulunuyor. ABD bu aşamaya gerçekten sonra uzayda koloni kurmak için kolları sıvayacak. Muhtemelen öncelikli olarak uzaydaki varlığını kuvvetlendirmek isteyecek.

Uzay Komutanlığı

Şu anda dünyadaki yasalara göre uzay ticareti daha çok insanlığın yararına yapılabiliyor. Eğer insanlığın yararına bir proje değilse, genellikle pek takdir toplamıyor. ABD bu konuda daha çok yalnız ticaret yapmayı tercih edebilir.