ABD Huawei yetkililerini suçlamaya devam ediyor!

Huawei, ABD'nin yasaklı şirketler listesinden çıkarılacak gibi görünmüyor

Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasındaki casusluk suçlamasının ortasında kalan Huawei için daha kötü günler kapıda gibi görünüyor.

ABD Huawei yetkililerini suçlamaya devam ediyor! Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biriyken, Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump tarafından casusluk suçlamasıyla kara listeye alınan Huawei, o günden bu yana sürekli bir düşüş halinde. Google’ın Android ekosisteminin dışına ittiği Huawei, uzun bir süredir kendi işletim sistemini geliştirmek ve onu stabil bir hala getirebilmek için çalışıyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen haberler Huawei için hiç de iç açıcı değil.

Kanada, Huawei ve ZTE 5G telekom ekipmanını yasakladı

Bizzat FBI tarafından yapılan açıklamaya göre, Huawei’nin kritik yerlerde bulunan baz istasyonları sayesinde çevresindeki konuşmaları dinleyebildiği ve bunlar içerisinde kritik öneme sahip olan bilgilerin Çin’e iletildiği iddia edildi. FBI’ın özellikle dikkat çektiği nokta ise, Huawei’nin nükleer tesislerin yakınında bulunan baz istasyonları sayesinde bu alanlarda da dinleme yapabileceği ve iletişim düzenini bozarak nükleer enerji konusunda çok büyük sorunlar yaratabileceği oldu.

Huawei, HarmonyOS'un yeni bir sürümünü yayınlayacak

ABD Huawei yetkililerini suçlamaya devam ediyor!

Öte yandan GSM operatörleri uzun yıllardır maliyet avantajı nedeniyle ekipmanlarında Huawei marka parçaları kullanıyorlar. Tabi böyle olunca da, Huawei parçaları Amerika Birleşik Devletleri’nin dört bir yanına dağılmış oluyor ki, onları temizlemek son derece güç ve masraflı. Buna göre daha önceden yapılan araştırmalar neticesinde, tüm bu temizlik işlemi için ABD’nin 6 milyar dolara ihtiyacı var. Kongre ise bu bütçeye onay verip vermemek konusunda kararsız.

Huawei modelleri çok büyük değer kaybına uğradı

İşte her ne kadar FBI’ın bu açıklamalarının ardından Huawei’den ışık hızıyla yalanlama yapılmış ve söylenenlerin hayal ürünü olduğu dile getirilmişse de, ABD güvenlik müesseseleri bu tür konuları gündeme getirerek istenilen bütçenin bir an önce onanmasını istiyor olabilir.

Twitter Elon Musk yüzünden 33 milyon dolar harcamış