ABD genişbant internet için büyük yatırım yapacak: Türkiye’ye destek olacak mı

Keenetic Premium internet

ABD genişbant internet konusunda oldukça kararlı. Dünyanın birçok ülkesinde bu tür konularda destek olacak bir paket imzalandı. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Tüm dünyada tartışma konusu olan internet hızı belki de en değişken faktör. Mesela Afrika’da internet oldukça yavaş ve diğer ülkelere oranla fazlasıyla pahalı. Avrupa ülkeleri ise hem oldukça hızlı hem de ucuz internet kullanabiliyor. ABD yine benzer bir duruma sahip. Ancak Asya ve Ortadoğu ülkeleri bu konuda biraz yetersiz kaldı.

Asya ülkelerinin tamamını dahil etmesek bile yine de Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde durum biraz kötü. Türkiye açısından değerlendirecek olursak internet hızı Avrupa ortalamasının gerisinde. ABD başkanı Joe Biden genişbant internet için Hindistan başta olmak üzere birçok ülkeye destek olacağını açıkladı.

ABD genişbant internet konusunda kararlı

Teknoloji alanında devasa şirketlere sahip olan ABD, tüm işlerini bunlar üzerinden gerçekleştirmiyor. Facebook, Google ve Microsoft gibi markalar zaten internet konusunda önemli çalışmalara sahip. Ancak ne yazık ki bunlar yeterli olmuyor. ABD kendi gücünü bu noktada kullanmaya çalışıyor.

ABD genişbant internet

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamalarda, ABD Ticaret Bakanlığı’nın Ulusal Telekomünikasyon ve Bilgi İdaresi fonu ile bu işi yürüteceği ifade ediliyor. Dünyanın problem yaşayan birçok ülkesine genişbant internet hizmet desteği verilecek. Eğer kapsam biraz daha genişletilirse Türkiye gibi ülkelere de bu konuda destekler sunulacak.

SpaceX özel Crew Dragon görevi başlatıyor: Uzayda heyecan dorukta

SpaceX şirketinin uydudan internet projesini hayata geçirmeye çalıştığı şu günlerde alınan yeni karar destekleyici olacak. Peki sizce Türkiye’deki internet hızı yeterli mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.