2014’te Türkiye Ne Yedi?

Yemeksepeti logo

Yemeksepeti’nden 2014 yılı boyunca yaklaşık 50 milyon porsiyon yemek, 12 bin restoranda hazırlanarak 3 milyon farklı adrese gönderildi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen bu yemek siparişlerini inceleyen Yemeksepeti’nin araştırması yemek alışkanlıklarımızla ilgili yeni eğilimleri, asla vazgeçemediklerimizi ve diğer ilginç detayları ortaya koyuyor.

 Türkiye geneli istatistiklerine bakıldığı zaman en çok sipariş edilen iki ürün burger ve kebap oldu. Çok yakın oranlarda sipariş alan bu iki ürün arasında gün içindeki zaman dilimlerine bakılınca ilginç detaylar fark edildi. Öğle saatlerinde kebap daha fazla tercih edilirken, gece geç saatlerde burger kebabın önüne geçti.

yemekspeti 2

 Kahvaltı saatlerinde ise çok acıkan 50 bin kişi burger, 35 bin kişi de kebap sipariş etti. Yemeksepeti’nde bulunan 266 bin 816 ürün alternatifi arasında burger ve kebabı takiben en çok sipariş alan ürünler ise sırasıyla pizza, lahmacun, tavuk, tatlı, sandviç, pide, tost ve çorba oldu.

 Bu yıl Türkiye’de Uzakdoğu mutfağına merak arttı. Popülaritesini en çok artıran ürün, geçen yıla göre 2,5 kat daha çok sipariş edilen suşi oldu. Noodle ise İstanbul harici illerde sipariş oranını 7 kat arttırdı.

 Geçen seneki oranlara göre yüksek artış gösteren diğer bir ürün ise kahvaltılıklar oldu. 2013’e göre bu sene kahvaltı siparişleri yüzde 60 oranında artış gösterdi.

 Yemeksepeti’nin en aktif kullanıcısı İstanbul’da yaşıyor ve Yemeksepeti istatistiklerine göre bir yılda tam 1603 sipariş verdi. İkinci en aktif kullanıcı yine İstanbul’dandı ve sipariş sayısı 1191 idi. Üçüncülüğü ise Eskişehir’den bir kullanıcı 1019 siparişle aldı.

Samsung NX1 ’e Ödül Yağmuru