6G teknolojisi için tarih verildi

6G internet

5G ağı henüz dünya çapında mevcut olmasa da, yeni nesil 6G ağı, teknoloji alanında manşetlere çıkmaya başladı bile. 

Qualcomm, Apple, Google ve LG, bu teknolojinin geliştirilmesine kendini adamış bazı şirketler arasındadır. Ancak şimdi Nokia’nın da partiye katıldığı görülüyor. Nokia CEO’su Pekka Lundmark, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşurken, 6G mobil şebekesinin bu on yılın sonunda faaliyete geçeceğini söyledi.

6G

Salı günü Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’ndaki bir panelde konuşan Nokia CEO’su Pekka Lundmark, 6G mobil ağlarının 2030 yılına kadar ticari olarak kullanıma sunulacağını belirtti. Bu zaman çizelgesi, Huawei’nin teknolojinin piyasada bulunacağını öngördüğü zamana yakından denk geliyor. Ancak Lundmark, akıllı telefonların en “ortak arayüz” olacağına inanmıyor.

Lundmark, “O zamana kadar, kesinlikle bugün bildiğimiz akıllı telefon artık en yaygın arayüz olmayacak” dedi. “Bunların çoğu doğrudan vücudumuzun içine inşa edilecek.” Bunun tam olarak nasıl veya neye benzeyeceği konusunda fazla ayrıntıya girmedi, ancak 2030 yılına kadar “büyük hesaplama kaynakları” gerektirecek “her şeyin dijital ikizi” olacağını söylemeye devam etti.

38c2e41f3f08e63d 1579546488

Şirketler şimdiden 6G’ye büyük yatırımlar yapmaya başladı. Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden bazılarının bu yeni nesil teknolojiye katıldığı ve hatta işbirliği yaptığı görülüyor. Böyle bir örnek, bir teknoloji çalışma grubunun üyeleri arasında yer alan Qualcomm , Apple , Google ve LG’dir . Bu arada çok sayıda kullanıcı hala 4G’den 5G’ye geçmedi . Özellikle de insanların 4G ağının gerçek hızını henüz deneyimlemedikleri Hindistan’ın bazı bölgelerinde.

6G’nin ne kadar hızlı olacağını şu an için bilmiyoruz, hızı yakın gelecekte Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) belirleyecek. Ancak, 5G’den yaklaşık 100 kat daha hızlı olduğu tahmin ediliyor.

Gucci Akıllı Parmak Yüzüğü için 950 dolar öder misiniz?