6G için yatırımlar şimdiden başladı

6g

Henüz birçok ülkede 5G’nin temelleri dahil atılmadan bazı ülkeler şimdiden 6G yatırımlarına başladı. Bunlardan biri de Güney Kore oldu.

Güney Kore, 6Gtelekomünikasyon teknolojisi için temel teknolojilerin geliştirilmesine yönelik beş yıllık projesini ile ilgili açıklamalar yaptı. Bu plan, hükümetin yaklaşık 193 milyon ABD Doları yatırım yapmasını sağlayacak.

 AjuDaily haber kaynağına göre, Güney Kore Amerika Birleşik Devletleri ile ortak araştırma ve işbirliği için çabalarını artırıyor. Ülke, 2028 yılına kadar dünyanın ilk 6G mobil telekomünikasyonunu ticarileştirmesini hedefliyor. Bu yatırım bugün erken saatlerde (23 Haziran 2021), uzmanlar, şirket yetkilileri ve hükümet yetkililerinin de katıldığı bir 6G strateji toplantısında duyuruldu.

6G için yatırımlar başladı

Bilim ve BİT Bakanı Lim Hye-sook konferansta şunları söyledi: “Yeni nesil mobil ağ, dijital inovasyonun temeli olduğundan, 6. nesil çağda uluslararası pazara liderlik etmek için birlikte cesur ve zorlu bir rol oynamalıyız. ağ alanında deneyim ve bilgi birikimi.” Raporda ayrıca 6G ağının ancak yerde yüksek performanslı bir ağ ve uydu iletişimi birleştirildiğinde ticarileştirilebileceği de belirtildi.

Ayrıca, araştırmacılar bu yeni teknolojinin erken geliştirilmesi için çağrıda bulunurken, şirketler de temel 6G teknolojilerini güvence altına almak için araştırma kuruluşlarıyla bağlantı kurdu. Elektronik ve Telekomünikasyon Araştırma Enstitüsü (ETRI), saniyede 6Gterabit veri aktarım hızı gereksinimlerini karşılamak için potansiyel olarak bir yol sağlayabilecek terahertz (THz) frekans bandı üzerinde çalıştığını belirtti.

Yeni MatePad 11 önümüzdeki ay piyasaya sürülecek