Bakanlık açıkladı! 455.000 kişinin kart bilgileri çalındı!

kart bilgileri

Bakanlık uzun zamandır tartışma konusu olan kart bilgileri çalınma olayını açıklığa kavuşturdu. 455.000 kişi tehlike altında!

Black Friday furyasının ardından Aralık ayının başlarında kredi kartı bilgilerinin çaldığı söylentileri ortaya çıkmıştı. Bu iddiaların ardı arkasının kesilmemesine rağmen bugüne kadar resmi bir açıklama maalesef ki yapılmamıştı. Bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ilk defa resmi bir açıklama yaptı.

Kart bilgileri tehlike altında!

Cumhuriyet Gazetesi‘nin haberine göre; CHP’li Gürsel Tekin’in bastırmaları sonrasında gelen bu resmi açıklama ile 455.000 adet kartı bilgisinin çalındığı ortaya çıktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Gürsel Tekin’in soru önergesine verdiği cevapta; “Söz konusu olay çerçevesinde ilk andan itibaren ilgili kurum ve kuruluşlarla, olaydan etkilenmesi muhtemel kişilerin mağduriyetine yol açmayacak şekilde önlemlerin alınması için eşgüdüm sağlanmış, vatandaşlarımızın olası mağduriyeti engellenmiştir.” ifadelerini kullandı.

Donald Trump Apple’a öfkesini kustu!

Mehmet Cahit Turhan ayrıca, “Olayda adı geçen kredi kartı bilgilerinin satıldığı internet sitesinde söz konusu bilgiler hali hazırda yer almamakta olup, dünya genelinde bir çok ülkeye ait vatandaşların kredi kartı bilgilerinin bu sitede satılmaya devam ettiği bilinmektedir.” ifadelerini de kullandı.

kart bilgileri

455.00 kişinin kart bilgilerinin çalındığı artık kesinleşen bir olay. Bu olaydan darbe almamak için bankanızı arayarak 3D ödeme hizmetini aktif edebilir veya kartınızı internet alışverişine kapatabilirsiniz. Bir sonraki ve en güvenli olan adım ise kartınızı iptal edip yeni bir kart başvurusunda bulunmanız olacaktır.