5 yıl önce piyasaya sürülen Galaxy S8 güncelleme aldı

gg4

Samsung , 2017 yılında Galaxy S8 serisini piyasaya sürdü ve geçen yıl S8 modelleri için güvenlik güncellemesi desteğini sonlandırdığını duyurmuştu, ancak işler değişmiş gibi görünüyor.

Samsung emektar Galaxy S8 için birkaç hata düzeltmesi içeren bir ürün yazılımı güncellemesi yayınladı. 5 yıl önce piyasaya sürülen ve desteğin 1 yıl önce kesilmesi kararından sonra geldi. Yeni aygıt yazılımı güncellemesi, GPS kararlılığının iyileştirilmesiyle ilgili G95*FXXUCDVG4 değişiklik günlüğüne sahip.

Galaxy S8

Donanım yazılımında mevcut olan tek iyileştirmenin GPS sorunu değil, ufak iyileştirmeler daha bulunuyor. 420MB boyutundaki bu güncellemeyi her kullanıcı kullanabilecek .1 Nisan 2021 güvenlik yaması ile Android 9’da hala çalışıyor. Samsung’un neden hala yazılım desteğini Galaxy S8’e genişlettiği belli değil, ancak hepsi aynı, cihaz sahipleri için güzel bir haber olduğunu söylemek gerekir.

hh4 1

Aynı GPS sorunu, birkaç eski Samsung telefonu için de geçerli olabilir. Aynı ürün yazılımı, Asya’daki Galaxy J7 (2015’ten) sahiplerine gönderildi, diğerlerinin de bir ürün yazılımı güncellemesi alması gerekiyor. Bunlar sırasıyla 2015, 2016 ve 2018’den Galaxy S6, S7 ve S9’u içerir. Belirtilen tüm modeller, Samsung’un yazılım desteğinden resmi olarak çıktı. Samsung kısa süre önce 2021’den itibaren 4 adede kadar işletim sistemi güncellemesi ile amiral gemileri için 5 yıla kadar destek verdiğini duyurdu.

Xiaomi 12S Ultra yakında küresel pazarda piyasaya sürülebilir