James Webb Uzay Teleskobu’ndan bugüne kadarki en büyük görüntü geldi

James Webb uzay teleskobu

James Webb Uzay Teleskobu’nun bugüne kadar çektiği en büyük görüntü, CEERS ekibi tarafından yayınlandı.

NASA’nın bugüne kadar hayata geçirdiği en heyecan verici ve en büyük projelerden biri olan James Webb Uzay Teleskobu, uzun yıllar süren hazırlık sürecinin ardından nihayet tam anlamıyla faaliyete geçirildi ve temmuz ayında ilk görüntüleri yollamaya başladı. Evrenimizi daha önce hiç görmediğimiz kadar net bir şekilde görmemize olanak sağlayan bu teleskobunun hünerleri sosyal medyada da uzun süre konuşuldu.

Yayınlanan her yeni görüntüyle bir kez daha hayranlığımızı kazanan uzay teleskobu, evrenin farklı köşelerini görüntülemeye devam ediyor. Evrendeki en uzak yıldızdan, en genç galaksiye sayısız farklı gök cismini etkileyici bir keskinlikte görüntüleyen teleskobun bugüne kadar çektiği en büyük görüntü geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

ceers

Bu etkileyici görüntü, James Webb Uzay Teleskobu’ndan faydalanan araştırma ekipleri arasında yer alan Cosmic Evolution Early Release Science Study (CEERS) ekibi tarafından paylaşıldı. Uzay teleskobu tarafından gönderilen verileri ve görüntüleri bir araya getirerek bir tür mozaik oluşturan CEERS ekibi, böylece evrenin oldukça geniş bir kısmını bir arada görmemizi sağlayan geniş bir görsel oluşturdu.

Uzay teleskobunun Near Infrared Camera (NIRCam), Near Infrared Spectrograph (NIRSpec) ve Mid-Infrared Instrument (MIRI) kameraları kullanılarak çekilen ve daha sonra bir araya getirilen bu görüntüde, daha önce görüntülenmeyen altı farklı galaksi yan yana görüntüleniyor.

CEERS ekibi, dünyanın dört bir yanındaki 28 farklı enstitüden 105 bilim insanını ve 19 araştırmacıyı bir araya getiriyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu’na sera kurulacak